Movies that matters -10 jaar boxset (DVD)

  Movies that matters -10 jaar boxset (DVD)

  24.9923.99
  voor 20:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Movies that matters -10 jaar boxset (DVD)

  Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten. Door de vertoning en promotie van spraakmakende speelfilms en documentaires stimuleren we de dialoog over een rechtvaardige wereld en de inzet voor mensenrechten en een duurzame samenleving.
  Stichting Movies that Matter viert in maart 2016 haar tienjarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan stelden wij in samenwerking met Cinéart deze dvd box samen met daarin drie bijzondere films die belangrijke verhalen uit dit decennium vertellen. Verhalen die je raken, verhalen die ogen openen.

  - The Road to Guantanamo: Het opmerkelijke en schokkende verhaal van drie jonge Britse Moslim mannen die van Birmingham naar Afghanistan reizen en uiteindelijk in een ware nachtmerrie terechtkomen als ze in handen van het Amerikaanse leger vallen en worden onderworpen aan ondervragingen en vernederingen in Guantanamo Bay.

  - In a better world: Anton werkt als arts in een vluchtelingenkamp in Afrika en is weinig thuis. Zijn vrouw Marianne woont met hun kinderen in Denemarken. Hun oudste zoon, de 10-jarige Elias, wordt op school gepest. Hier komt verandering in wanneer Christian, een nieuwe klasgenoot, het voor hem opneemt. De twee jongens vinden steun bij elkaar en worden hechte vrienden. Maar Elias zit vol opgekropte woede en betrekt Christian bij een gevaarlijke wraakactie.

  - Timbuktu: Niet zo ver van Timbuktu leven Kidane en zijn familie vredig in de duinen. In de stad lijden de mensen onder het terreurregime van de Jihadisten. Iedere dag spreekt het geïmproviseerde tribunaal absurde en tragische veroordelingen uit. Kidane en zijn familie zijn gespaard gebleven van de chaos in Timbuktu. Maar hun lot verandert wanneer Kidane per ongeluk Amadou, de visser, doodt. Kidane is nu onderworpen aan de nieuwe wetten van de bezetters.
  The road to Guantanamo
  In a better world
  Timbuktu
  lees meer

  Specificaties