Medische hulpmiddelen

Zelftests

Wil je graag testen of je aan het ovuleren bent? Bekijk dan onze ovulatietests. Naast ovulatietests hebben we nog meer zelftests voor je, waaronder menopauze tests, vruchtbaarheidstests en chlamydia t ...

4 resultatensorteren op
aanbevolen

Zelftests

Wehkamp heeft verschillende zelftests die je eenvoudig en anoniem thuis kunt uitvoeren. De ovulatie of eisprong is het gereedkomen van een eicel uit de eierstok. Dit proces vindt bij de vrouw eenmaal per menstruatiecyclus plaats, middenin de cyclus. Bij dit proces komt er in één van de twee eierstokken een eicel tot rijping. Het moment dat de eicel door de eierstok wordt afgestoten noemt men de eisprong. Voor vrouwen die zwanger willen worden is het handig om te weten wanneer de eisprong plaatsvindt.

Clearblue en Test-Point hebben allebei diverse ovulatietesten. De testen zijn zeer betrouwbaar en geven duidelijke digitale resultaten. Door een beetje urine aan te brengen om de testcassette wordt de test, geheel pijnloos, uitgevoerd. Binnen enkele minuten kun je aflezen of er een eisprong of ovulatie plaatsvindt.

Zelftests

Wehkamp heeft een aantal zelftests waarmee thuis getest kan worden op diabetes, menopauzes en candida. Met de diabetes test kun je in een vroegtijdig stadium de ziekte herkennen. Dit wordt bepaald door de glucosewaarde uit je bloed te bepalen. De test is gemakkelijk uit te voeren door middel van een simpel vingerprikje op de testcassette.

Wanneer je rond de 50 jaar bent en last hebt van stemmingswisselingen en opvliegers is wellicht je menopauze aangebroken. De testen van Test-Point stellen je in staat om hier snel en betrouwbaar achter te komen. De test is geheel pijnloos uit te voeren door een beetje urine aan te brengen om de testcassette. Binnen tien minuten kun je de uitslag aflezen op de cassette.

Candida is geen SOA, maar een vaginale gistinfectie. Met de candidatest van wehkamp is mogelijk om eenvoudig en anoniem om zelf te testen of deze infectie aanwezig is. Ongeveer 75% van de vrouwen krijgt hier minimaal eenmaal mee te maken. De gevolgen van deze infectie zijn onder andere hevige jeuk, vaginale afscheiding, het rood worden van de bovenste schaamlopen en een branderig gevoel tijdens het plassen. Deze infectie kan met een schimmeldodend middel eenvoudig verholpen worden.