Medische hulpmiddelen

Bloedsuikermeter

Gebruik een bloedsuikermeter om je bloedsuiker nauwkeurig te meten. Daarnaast hebben we ook pulsoximeters voor je. Pulsoximeters meten de verzadiging van zuurstof in het bloed en de hartslagfrequentie ...

1 resultaatsorteren op
aanbevolen

Bloedsuikermeter

Bij diabetes type 2 wordt de bloedsuikerspiegel verstoord doordat je lichaam niet genoeg insuline bevat. Vooral voor mensen die dit type diabetes hebben, is het erg belangrijk om dagelijks zelf de bloedsuikerspiegel te meten. En dan is het wel zo handig om altijd een compacte en accurate bloedsuikermeter bij de hand te hebben.

Met de bloedsuikermeter van Medisana Medi Touch kun je de bloedsuikerspiegel binnen 5 seconden eenvoudig meten. De meter meet zeer nauwkeurig je bloedsuikerwaarde en beschikt over een automatische geheugencapaciteit van 360 meetwaarden met datum en tijd. Ook berekent de meter de gemiddelde waarde, op basis van de meetwaardes van de voorbije 7, 14, 30, 60 en 90 dagen. Daarnaast kun je de prikhulp instellen, die rekening houdt met de gevoeligheid van je huid. En je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van het meegeleverde dagboek om de invloed op de testresultaten van eetgewoontes, sport of medicatie te herkennen en vast te leggen. Een andere bloedsuikermeter waarmee je eenvoudig het gemiddelde van je bloedsuikerspiegel kunt zien, is de Beurer GL 50 Glucosemeter. Dankzij het grote geheugen is er plek voor maar liefst 480 metingen. De GlucoDock tot slot is een bloedsuikermeter die je op je IPhone, iPad of IPod Touch kan aansluiten. Via de gratis app Vitadock houd je je bloedsuikerwaarden bij. Er zijn aparte teststrips en lancetten verkrijgbaar, die je onderin de GlucoDock stopt. Vervolgens lees je de waarden van je bloedglucoseniveau af op je scherm. Alle bloedsuikermeters houden de waardes, schommelingen en wijzigingen goed bij, zodat je die kunt overleggen met bijvoorbeeld je arts.