Luxe cosmetica

Lancôme

Lancôme is een Frans cosmeticamerk welke in 1935 is opgericht door Armand Petitjean. Het merk bestaat uit parfum, make-up en huidverzorgingsproducten. Bij wehkamp koop je veel van deze Lancôme producten.

421 resultatensorteren op
aanbevolen

Lancôme

Lancôme dankt haar naam aan een romantisch kasteel uit Touraine, Chateau Lancôme. Het merk werd in 1935 opgericht in Parijs door Armand Petitjean. Deze man was parfumeur en cosmetist. Zijn grote droom was om vrouwen het allermooiste te geven. Deze droom heeft hij waargemaakt door het Franse en zeer gewaardeerde cosmeticamerk Lancôme op te richten.

Parfum

Het merk is door de jaren heen flink gegroeid, maat het begon allemaal bij het ontwikkelen van parfums. Hiervoor is Armand Petitjean in de leer geweest bij Francois Coty, de vader van de luxe parfums. Deze ervaring gebruikte hij om in 1935 gelijk vijf parfums op de markt te brengen. Deze geuren waren het begin van een mooie carrière. Tegenwoordig zijn Tresor Lancôme en La Vie est Belle Lancôme de meest verkochte parfums wereldwijd.

Huidverzorging

De schoonheid zit echter niet alleen in een parfum. Lancôme bracht namelijk in 1936 huidverzorging op de markt onder de naam NUTRIX. Dit merk werd later gewijzigd naar Lancôme alleen dezelfde technieken werden gebruikt. In 1955 werd een nieuwe techniek ontdekt. De Lancôme de Océane lijn werd gelanceerd. Deze lijn werd opgebouwd door puur zeewater, verrijkt met algen en oligo-elementen.