Mijn vader bad - Jabik Veenbaas

  Jabik VeenbaasMijn vader bad

  20.-
  voor 23:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Mijn vader bad - Jabik Veenbaas

  In Mijn vader bad keert Jabik Veenbaas terug naar zijn jeugd, naar het kleine Friese dorp waar hij opgroeide. De bundel heeft een hechte samenhang. De hele sfeer van dorp, familie, school en vrienden wordt op zeer aardse en heldere wijze opgeroepen. Ontroerend en schrijnend is de cyclus 'brieven aan mijn vader', over een door de oorlog getraumatiseerde vader. Eén gedicht uit die cyclus, 'toen je al een jaar dood was, droomde ik', werd genomineerd voor de Melopee-poëzieprijs 2013.

  met dodenherdenking ontbraken we nooit
  die dag leefden we allemaal op
  we stonden manhaftig tussen de graven
  jij met je fijnste pak aan
  trots was je en toch verlegen
  omdat ze de last post voor je bliezen
  en iedereen nu kon zien
  hoe je gestorven was

  lees meer

  Specificaties