Merken

Ray-Ban

De geschiedenis van Ray-Ban begon met een vraag van de Amerikaanse luchtmacht om speciaal voor piloten een zonnebril te ontwikkelen. En zo ontstond het oermodel van de pilotenbril. De Ray-Ban Aviator ...

136 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Ray-Ban

Ray-ban is een van oorsprong Amerikaans merk dat zonnebrillen voor zowel dames als heren op de markt brengt. Ook zijn er tegenwoordig monturen voor zichtverbeterende brillen verkrijgbaar. Door de jaren heen heeft Ray-Ban een aantal klassieke zonnebrilmodellen ontworpen die nog steeds populair zijn, zoals de Wayfarer en Aviator, die zowel door dames en heren te dragen zijn.

Van medicijn tot musthave

In eerste instantie diende de Ray-Ban aviator zonnebril als ‘medisch middel’ om piloten van de Amerikaanse luchtmacht van hun klachten als hoofdpijn en misselijkheid, veroorzaakt door de schittering van de zon, te verhelpen. Jaren later werd de Aviator, de zonnebril die deze piloten droegen, samen met de Wayfarer ook gedragen door beroemdheden als James Dean en Tom Cruise wat geleid heeft tot de wereldwijde bekendheid.

Klassiek maar innovatief

Ondanks de bekendste modellen, de Wayfarer en de Aviator, al jarenlang op de markt zijn, blijft Ray-Ban innovatief in het ontwikkelen van nieuwe zonnebrillen. Nieuwe modellen en monturen, maar met name ook de ontwikkeling van de nieuwste soorten UV-werende lenzen staan op naam van Ray-ban. Daarnaast zijn Ray-Ban brillen altijd spot on en voor op de nieuwste trends. De nieuwste modellen, maar ook de klassiekers voor zowel dames, heren, als kids shop je nu online bij wehkamp!