Merken

Ozobot

Spelenderwijs leren is leuk! Helemaal als je je tanden gaat zetten in de besturing van een robot van Ozobot. Met deze robots doe je ervaring op met programmeren, robotica en educatief gamen. Dit uitda ...

Momenteel zijn deze artikelen helaas uitverkocht. Sorry!

Ozobot

Een schoolvakantie kan lang duren. Gamen en chatten zijn geliefde bezigheden van je kinderen, maar op regenachtige dagen zou een nieuwe, creatieve uitdaging welkom zijn. De robotjes van Ozobot combineren fysiek spel en technologie en zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren programmeurs. Alleen al door lijnen te tekenen, kan je het gedrag van de robots aansturen en ze bijvoorbeeld laten dansen of racen. De basisprogrammeertaal biedt extra mogelijkheden.

Robots voor thuis en in de klas

De robots zijn los en in sets van twee verkrijgbaar. Ozobot heeft daarnaast handige startpakketten met een robot, een speelveld en uitwisbare stiften. Met de stiften, die je ook los kan bestellen, kan je zelf een speelplaats of doolhof voor je robot ontwerpen. Dit speelgoed wordt al in duizenden klaslokalen gebruikt en is heel geschikt voor het aanleren van programmeervaardigheden in de klas.

Gratis app

Voor de besturing van je Ozobot speelgoed heb je een computer of tablet nodig, alsmede de gratis Ozobot-app. Deze app biedt eindeloos veel spelletjes, uitdagingen en ideeën waarmee je je vaardigheden op het gebied van programmeren en robotica verbetert. Je kan je robot bovendien verbinden met anderen en zo nieuwe Ozobot-vrienden leren kennen. Het is ook mogelijk om je robot aan te sturen met een vel papier en tekenstiften.

Robots gaan een steeds belangrijkere rol spelen in ons leven. Speelgoedrobots zorgen dus niet alleen voor speelplezier, maar ook voor nuttige kennis voor later.