Merken

LEGO Technic speelgoed

LEGO Technic & mindstorm is een uitbreiding van de LEGO bouwsteentjes. Met LEGO Mindstorm bestuur je zelfgemaakte creaties, die gebouwd kunnen worden met elektromotoren en sensoren. De sensoren ku ...

11 resultatensorteren op
nieuwste collectie

LEGO Technic

Kinderen spelen graag met LEGO, dat wist je al lang. Maar wist je ook dat er een productlijn is die speciaal bedoeld is voor de wat oudere kinderen, die gefascineerd zijn door techniek? Dat is LEGO Technic. In 1977 kwamen deze sets voor het eerst op de markt, maar de naam Technic werd pas in 1986 aangenomen. De normale LEGO bouwsets zijn vooral gemaakt om er mooi uit te zien en met veel plezier gebouwd te worden. Bij LEGO Technic gaat het vooral om de functionaliteit van de verschillende onderdelen en hoe de techniek precies werkt. Daardoor zijn het voornamelijk technische voertuigen die onder deze productlijn worden gelanceerd. Wat is er nu mooier dan een heftruck, bouwkraan, tractor, vrachtwagen of raceauto zelf in elkaar te zetten? Dan weet je precies hoe hij werkt als je ermee speelt! Als je LEGO Technic zoekt voor een prima prijs/kwaliteitverhouding, dan zit je goed bij wehkamp. Bekijk op je gemak ons assortiment en bestel snel en eenvoudig.

Typische onderdelen van LEGO Technic

Bij de reguliere LEGO heb je geen balken waar aan de zijkant ronde gaten zitten. De reden dat deze modellen ze wel hebben, is dat je er verbindingselementen of assen doorheen kunt steken. Ook tandwielen met tussen de 8 en 40 tanden zijn typisch voor LEGO Technic. Zelfs elektromotoren en pneumatische onderdelen vind je terug in deze serie. De mechanische onderdelen zet je volgens de bekende gebruikshandleiding in elkaar en vervolgens kun je de gebouwde modellen laten bewegen. De Black Champion racewagen, de grote containertruck, het vrachtvliegtuig of de sneeuwscooter: je vindt vast iets van LEGO Technic dat je helemaal geweldig vindt!