Merken

Dr. Martens

Dr. Martens zijn echte iconen als het om boots gaat. Zowel dames, heren als kids lopen graag weg op deze stevige stappers die nooit uit de mode raken. Naast de authentieke veter- en enkelboots zijn er ...

51 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Dr. Martens

Toen in 1945 een soldaat (Dr. Klaus Maertens) een gebroken voet had ging hij met oude materialen uit het leger op zoek naar ondersteuning voor zijn voet. In tegenstelling tot het harde stugge leer gebruikte hij een materiaal dat als zool met luchtkussentjes fungeerde. Dit hielp hem fantastisch tijdens zijn herstel. Dit prototype liet hij zien aan een bevriende mechanisch engineer en samen begonnen ze een bedrijfje. Vrij vlot na de productie was het gelijk booming business. Door de tijd heen ontstonden er nieuwe ideeën en kwam er een sociale revolutie tot stand. Waar de schoenen eerst vooral werden gebruikt als werkschoenen, werden ze al snel bekend bij de massa. Diverse subculturen en popgroepen werden verliefd op de robuuste boots en wilden niet meer zonder. Ze droegen ze als trots symbool voor hun rebellerende houding. Zo transformeerde de functionele werkschoen langzamerhand tot een essentieel item binnen een subcultuur.

Way of life

Dr. Martens ziet zichzelf daarom ook niet als schoenenmerk, maar als een way of life waarin zelfexpressie een must is. De veterboots zijn al jaren een hit en iedereen kent dit eigenwijze mode-icoon inmiddels. Met de collectie Dr. Martens bij wehkamp kan de hele familie ermee uit de voeten. Met uiteenlopende maten, prints en kleuren is er voor zowel heren, dames als kids een paar waarmee je gezien kan worden. Klassieke zwarte of bruine enkelboots kan je eenvoudig met iedere outfit combineren. Val je graag iets meer op? Kies dan voor een print of een felle kleur, zoals roze of paars met glitters.