Merken

alchemist

Alchemist is een luxueus en elegant modemerk. De dameskleding van dit Nederlandse merk heeft een uniek design. Of je nu gaat voor de Alchemist damesjurken, rokken of blouses: het ontwerp klopt altijd ...

8 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Alchemist

Clothes won’t change the world, the women who wear them will..

Mode is meer is dan een mooie buitenkant, Alchemist maakt kleding met aandacht voor mens en milieu. Het merk werkt zoveel mogelijk met duurzaam geproduceerde materialen. De kledingstukken zijn met aandacht ontworpen en hebben mooie details. Dat draagt dubbel prettig. De collecties zijn opgebouwd uit vrouwelijke jurken, sierlijke blouses, fijne knitwear en veel andere mooie items.

Achter het merk

Alchemist maakt high-end fashion, mooie kleding die goed gemaakt is van duurzame stoffen. Mode is persoonlijk, het laat zien wie je bent. Kleding komt heel dicht bij, je draagt het op je huid. Het merk gelooft dat mensen geen losstaande wezens zijn, maar verbonden zijn met hun omgeving. Alchemisten zochten volgens het verhaal naar de formule om goud te maken. Ze wilden het gewone omzetten in het allermooiste. Door losse stoffen samen te smelten wilden ze het hoogst haalbare maken. Alchemist volgt hun idee en geloven dat chemie begint als de verschillende elementen met elkaar in aanraking komen.

Duurzaamheid is geen trend

Duurzaamheid zit in de DNA van het merk en is niet meer weg te denken uit hoe ze werken. Alchemist heeft het Internationaal Convenant Duurzame Kleding en Textiel van de SER ondertekend en is lid van de Fair Wear Foundation. Het Internationaal Convenant Duurzame Kleding en Textiel is een krachtig convenant waar wettelijk bindende afspraken in staan tussen bedrijven, overheden, vakbonden en belangenorganisaties. Alchemist is hoopvol over de afspraken om de modewereld beter te maken.

Fair Wear Foundation

Sinds 2013 is Alchemist lid van de Fair Wear Foundation. Fair Wear staat voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Dat betekent dat werknemers vrijwillig aan het werk zijn bij de leveranciers met wie wij werken. Ze mogen zich verenigen in een vakbond, er is geen discriminatie op de werkvloer en geen kinderarbeid. Het loon dat de werknemers krijgen is voldoende om van te leven en de werktijden zijn niet onmenselijk. Tot slot is de werkvloer schoon en veilig en werkt iedereen met een wettelijk contract.