Masters of money (DVD)

  Masters of money (DVD)

  19.99
  vandaag besteld, dinsdag in huisverzending door onze partner

  Masters of money (DVD)

  De boeiende BBC-serie MASTERS OF MONEY onderzoekt het leven en de theorieën van drie van de invloedrijkste economen uit de geschiedenis: Keynes, Hayek en Marx.

  Afl. 1: John Maynard Keynes en het keynesianisme
  Keynes maakte naam gedurende de zwaarste economische crisis die de wereld ooit had gezien, De Grote Depressie. De economie bewoog volgens Keynes niet als een zaagtand met een natuurlijke beweging tussen een hoogconjunctuur en recessie, maar meer als een lift die in een status kan blijven hangen. Alleen extra uitgaven door de overheid zouden weer beweging kunnen forceren.

  Afl. 2: Friedrich Hayek en het vrijemarktkapitalisme
  Hayek geloofde in de kracht van de vrije markt en dat alle pogingen om de markt te reguleren en controleren zouden mislukken. Economieën zouden met rust gelaten moeten worden en vrij moeten zijn van bemoeienis van de overheid.

  Afl. 3: Karl Marx en het marxisme
  Marx beweerde dat het kapitalisme gedoemd was te mislukken. Elke volgende economische crisis zou zwaarder zijn dan de vorige totdat uiteindelijk het kapitalisme zou sneuvelen. Tientallen jaren werden Marx’ theorieën genegeerd, maar recent vragen ook andere economen zich af wat de toekomst van het kapitalisme is.

  Een boeiende en verhelderende serie over economen en theorieën die ook vandaag nog veel invloed hebben.
  lees meer

  Specificaties