Biografieën

1113 Resultaten
Aanbevolen

1113 Resultaten

Laat je inspireren door biografieën

Hoewel romans en poëzie nooit van het literatuurtoneel zullen verdwijnen, nemen biografieën een steeds prominentere plaats in de literatuur in. Filmsterren, zangers, sporters, politici, kunstenaars, auteurs en nog vele anderen laten hun leven vereeuwigen in een boek. Wil jij graag een biografie boek lezen over jouw rolmodel? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment.

Waarom is een biografieboek zo interessant om te lezen?

Een biografie geeft je informatie over het leven van een persoon, vaak een beroemdheid. Als je fan van iemand bent, is het interessant om te lezen hoe hij of zij is opgegroeid, waar hij zijn ambities vandaan haalde en welke obstakels hij of zij heeft weten te overkomen om succesvol te worden. Bovendien is dit zeer inspirerend, vooral als je je herkent in degene over wie de biografie geschreven is. Als hij of zij bergen heeft moeten beklimmen om te komen waar hij nu is, kan dit je motiveren om het niet op te geven.

Waarom laten mensen een biografieboek schrijven?

Waarom schrijft iemand zijn levensverhaal op of laat hij het door iemand anders doen? Veelal zijn het beroemdheden wiens biografieboek wordt gepubliceerd. Een succesverhaal trekt mensen en lezers vinden het interessant meer over hun rolmodel te weten te komen. Er zijn ook andere redenen te benoemen. Sommigen moeten een levensveranderende beslissing maken en reflecteren daarom terug op hun leven. Anderen willen graag de dingen die ze tijdens hun leven hebben geleerd overdragen aan de volgende generatie. Ook kan het zijn dat iemand terminaal ziek is en graag iets moois wil achterlaten op deze wereld.

Wat voor boeken vind je op deze pagina?

Bij wehkamp vind je populaire boeken die de levens van beroemdheden in beeld brengen. Ben je op zoek naar historische biografieën? De lange weg naar vrijheid, de autobiografie van Nelson Mandela, is een echte aanrader. Ben je op zoek naar sportbiografieën? Een boek over het leven van Lionel Messi of een boek over Lieke Martens is voor iedere voetbalfanaat een must. Daarnaast zijn er boeken te vinden over muzikanten, zoals André Hazes, en boeken die zich focussen op het Koningshuis. Denk bijvoorbeeld aan het boek over Máxima. Wil je meer leren over succesvolle zakenlieden? Het boek over Steve Jobs, medeoprichter van Apple, is al door velen gelezen. Ben jij de volgende?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën