Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

 
Leven in de schaduw van een onbegrepen ziekte - José den Boer
 • Uitverkocht

  José den BoerLeven in de schaduw van een onbegrepen ziekte

  15.50
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  Leven in de schaduw van een onbegrepen ziekte - José den Boer

  'Ik weet niet wat ik heb. Ik kan niet uitleggen waarom ik ziek ben, pijn heb, steeds weer het ziekenhuis in moet, zware medicijnen moet nemen. Ik wil niet anders dan andere leeftijdgenoten zijn. Ik verzin dus maar een beetje wat mij mankeert.
  Ik probeer mensen uit te leggen wat ik heb. Niemand die mij begrijpt. Liegen en verbergen is mijn enige optie. Als ik eerlijk ben, word ik afgewezen. Als ik de ziekte en de gevolgen verberg, dan moet ik op mijn tanden bijten, maar ik word dan wel geaccepteerd.
  Ik heb een spontaan karakter en ik ben graag 'aanwezig' bij leeftijdgenoten. Maar dat kan steeds minder. Ik zet een masker op en probeer er het beste van te maken. Als ik wel eens een keer kan navertellen wat de dokters hebben gezegd dan begrijpen mensen het niet. Ik schaam me want ik zie anderen meer dan eens fronsend kijken. Ik laat het erbij zitten. Kleine uitvluchten en leugentjes maken het makkelijker. Die leugens worden groter en groter. De scheidslijn tussen echt en niet echt wordt vager. Ik ben heel erg ziek en ik ben niet gelukkig als kind. En later ook niet als scholiere, net zo min als jonge vrouw, als stagiaire. Ik mijd relaties, ook als ze zijn bedoeld om je leven te verrijken.'

  Journalist Paul Custers en José den Boer hebben samen haar verhaal geschreven. Hij heeft vaak en indringend met haar gesproken. Het vertrouwen dat zij in hem had, heeft minstens bijgedragen aan de kwetsbaarheid en openheid waarmee José haarzelf hier presenteert. Paul heeft ook gesprekken gevoerd met familieleden, vrienden en medisch specialisten. José heeft Paul toegang gegeven tot de medische dossiers en alle andere beschikbare informatie.

  Specificaties

  AuteursJosé den Boer
  Eerste auteurJosé den Boer
  GenreTaalkundeboek
  ISBN9789086664009
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's160
  Jaar van uitgifte2016
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand