Lesbian film collection (DVD)

  Lesbian film collection (DVD)

  22.99
  voor 20:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Lesbian film collection (DVD)

  Recente, succesvolle films als Weekend, La vie d’Adèle maar ook L’inconnu du lac of Behind the Candelabra bewijzen dat er een publiek is voor films met hoofdpersonages die niet voldoen aan de heteroseksuele norm. Maar toch blijft de ruimte voor deze films in de bioscoop beperkt. OUT AT THE MOVIES bevat een collectie van zes films die niet op het grote witte doek te zien waren ondanks het feit dat ze op meerdere internationale filmfestivals bekroond werden. En misschien hebben ze wel homoseksualiteit als thema; ze gaan tegelijkertijd over zoveel meer!

  REACHING FOR THE MOON - Bruno Barreto (Brazilië)
  Gebaseerd op het waargebeurde liefdesverhaal van Pulitzerprijs winnares Elizabeth Bishop en de Braziliaanse architecte Lota de Macedo Soares. New York, jaren 50. Elizabeth reist naar Rio de Janeiro om inspiratie op te doen om te schrijven. Ze had alleen nooit verwacht de liefde van haar leven te ontmoeten.

  CLOUDBURST - Thom Fitzgerald (USA)
  Stella en Dot zijn al meer dan 30 jaar samen. Beide vrouwen zijn in de 70 en hun liefde is ijzersterk. Als Dots kleindochter haar in een bejaardentehuis wil stoppen, neemt Stella het heft in handen om ervoor te zorgen dat zij en Dot bij elkaar kunnen blijven. Een hartveroverende roadmovie vol humor en levenslust.

  SARAH PREFERS TO RUN - Chloé Robichaud (Canada)
  Op de hardloopbaan is Sarah gedreven en zelfverzekerd over wie ze is en waar ze naartoe gaat. Daarbuiten heeft ze eigenlijk maar één doel: hardlopen. Als haar een plek wordt aangeboden in een trainingsprogramma gaat ze een verstandshuwelijk aan met haar vriend en de twee verhuizen naar Montreal. Daar begrijpt Sarah - door ontmoetingen met nieuwe mensen - eindelijk wat ze wil.

  THE SECRET DIARIES OF MISS ANNE LISTER - James Kent (UK)
  Gebaseerd op het leven van Anne Lister, de allereerste vrouw in Engeland die openlijk op vrouwen viel. Yorkshire, eind 19de eeuw. Anne Lister, landeigenares, vrouwelijke industrieel en reiziger, leidt een verborgen en geheim leven: op haar landgoed tart ze sociale conventies, want ze woont er stiekem samen met haar minnares Mariana. Haar familie, die het liefst wil dat ze trouwt, weet niets van Annes geaardheid.

  FOR 80 DAYS - Jon Garaño & José María Goenaga (Spanje)
  Na 50 jaar komen Axun en Maite elkaar opeens weer tegen. Ze waren ooit hartsvriendinnen, maar Axun ging trouwen en op een boerderij wonen en Maite ging op wereldreis. Op haar zeventigste keert Maite terug naar San Sebastian en hoewel ze elkaar eerst niet herkennen is de chemie er nog steeds. Hoewel Axun al tientallen jaren getrouwd is met haar man, begint ze te twijfelen over haar gevoel voor Maite die openlijk lesbisch is.

  CIRCUMSTANCE - Maryam Keshavarz (Iran, USA)
  Circumstance is een provocerend en sensueel coming-of-age verhaal over de moderne jeugdcultuur in Teheran. Hier staat plezier gelijk aan het risico gearresteerd te kunnen worden. Atafeh en haar beste vriendin Shireen dromen van een beter en vrijer bestaan in het rijke Dubai. Langzamerhand ontdekken ze dat hun gevoelens voor elkaar verder gaan dan vriendschap.  Reaching for the moon (2013)
  Cloudburst (2011)
  Sarah prefers to run (2013)
  The secret diaries of Miss Anne Lister (2010)
  For 80 days (2010)
  Circumstance (2011)
  lees meer

  Specificaties