Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

DVD's
Langs de oevers van de Yangtze (DVD)
 • Uitverkocht

  Langs de oevers van de Yangtze (DVD)

  9.998.99je bespaart 1.-
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  bekijk alle DVD's

  Langs de oevers van de Yangtze (DVD)

  China is een van de grootste wereldmachten, maar heeft voor ons nog nauwelijks een gezicht. Laat staan dat we een idee hebben hoe de gewone Chinees leeft en werkt of wat hij ambieert of vreest. De Nederlandse fotograaf Ruben Terlou reist, samen met regisseur Maaik Krijgsman, met zijn camera langs de oevers van de Yangtze en spreekt met Chinezen over de impact van de economische vooruitgang. In de zesdelige serie reizen we met hem mee: van Shanghai, het meest verwesterde deel van China, naar Shangri-La, het meest authentieke Chinese deel. Op die manier ontdekken we het echte China, 40 jaar na de dood van Mao. Langs de oevers van de Yangtze is een serie over vooruitgang en stilstand, over behoud en innovatie. Kortom: over contrasten in China.

  Ruben Terlou studeerde Chinees in Kunming en kent naast de taal -hij spreekt vloeiend Mandarijn - ook de gebruiken van China, wat hem samen met zijn fotocamera toegang geeft tot het leven van alledag. Hij neemt ons mee op reis door het land waarvan hij is gaan houden en reist met zijn camera China’s grootste rivier de Yangtze op tot diep in het hart van Tibet. De rivier vormt met haar 6.300 kilometer een dwarsdoorsnede van China en is behalve ’s lands belangrijkste levensader ook de rode draad in deze zesdelige documentaireserie. Door de lens van Terlou leren we China kennen en vooral de mensen die er wonen.


  lees meer

  Specificaties

  GenreDocumentaire
  SubgenreSpecial Interest
  Gesproken talenChinees, Nederlands
  OndertitelingEngels
  Productiejaar2016
  Land van herkomstNederland
  Soort artikelDVD
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand