pannen

Keramische pannen

De harde keramische coating op keramische pannen is gladder dan een normale anti-aanbaklaag waardoor het gerecht beter dichtschroeit en een knapperig egaal bakresultaat oplevert. Hiernaast is deze coa ...

19 resultatensorteren op
aanbevolen

Keramische pannen

Nieuw binnen de bakwereld zijn de keramische pannen. Deze pannen lijken op een gewone koekenpan zoals wij gewend zijn maar het materiaal, zoals de naam al doet vermoeden, is anders. Er zitten een tal van voordelen aan de keramische pannen, want waarom zou je een keramische pan aanschaffen in plaats van een gewone koekenpan? Dankzij de kras vaste keramische coating op de pan wordt je eten goed dichtgeschroeid en levert dit een knapperig resultaat op. Daarnaast is het schoonmaken van een keramische pan een eitje; je kan de pan van binnen gewoon met een eenvoudig doekje afnemen. Dankzij de coating bakt er geen eten aan in de pan, waardoor een doekje door de pan halen genoeg is. Wil je graag dat de pan lang meegaat? Haal dan na het eten alleen even een doekje door de pan en zet de pan niet in de vaatwasser. Kleine moeite, maar zo gaat de pan langer mee! Tot slot kan je met een keramische pan korter en heter bakken (tot wel 400 graden).

Verschillende warmtebronnen

Onze keramische pannen zijn ovenbestendig, maar let wel goed op per pan, de maximale oventemperatuur kan verschillen. Een bijkomend voordeel van de keramische pannen binnen onze shop, is dat zij geschikt zijn voor gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie. De pannen bevatten geen teflon laag zoals de reguliere koekenpannen, wat ervoor zorgt dat er geen giftige stoffen vrij kunnen komen.

Wat je ook moet weten over de keramische pan

Een keramische pan is multifunctioneel en ontzettend handig, maar houd er wel rekening mee dat de pannen iets zwaarder zijn dan een reguliere koekenpan. Het materiaal is dikker, vandaar dat het gewicht ook zwaarder is. De kwaliteit daarentegen is ontzettend goed. Kan je niet wachten om de pan te gaan gebruiken? Voor de keramische pannen geldt: vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen al in huis!