Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

Geschiedenis
Kleine Geschiedenis van Nederland: Tijd van ontdekkers en hervormers (1500-1600) - A.H.J. Wilschut
 • Uitverkocht

  A.H.J. WilschutKleine Geschiedenis van Nederland: Tijd van ontdekkers en hervormers (1500-1600)

  19.95
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  Kleine Geschiedenis van Nederland: Tijd van ontdekkers en hervormers (1500-1600) - A.H.J. Wilschut

  KLEINE GESCHIEDENIS VAN NEDERLAND
  De Kleine Geschiedenis van Nederland brengt in tien toegankelijk geschreven delen een uniek overzicht van de vaderlandse geschiedenis, opgebouwd de canon van het Nederlandse geschiedenisonderwijs. De voor het onderwijs voorgeschreven 'kenmerkende aspecten' van elk van de tien tijdvakken uit die canon worden besproken, waardoor ook een verbinding wordt gelegd tussen de Nederlandse en de algemene geschiedenis.
  Elk deel in de serie behandelt een van de tien tijdvakken met een aantal bijbehorende kenmerken, zoals 'feodalisme' voor de vroege middeleeuwen, 'ontdekkingsreizen' voor de zestiende eeuw, 'industri revolutie' voor de negentiende, en 'wereldoorlogen' en 'crisis' voor de twintigste eeuw. De Nederlandse situatie wordt telkens afgezet tegen de achtergrond van zo'n algemeen Europees of mondiaal verschijnsel.
  De Kleine Geschiedenis van Nederland gaat niet alleen over de 'groten', maar ook over de gewone mensen. Door de thematische aanpak hebben de delen vaak een verrassende inhoud, die de bekende en aloude vaderlandse geschiedenis aanvult en verrijkt.
  DE TIJD VAN ONTDEKKERS EN HERVORMERS
  De eeuw van de ontdekkers en de hervormers was beslissend voor Nederland. Zou het een katholiek of een protestants land worden? Of een land waarin meerdere godsdiensten naast elkaar konden bestaan - voor de zestiende-eeuwer te belachelijk om over te praten? De beslissende fase van de Tachtigjarige Oorlog, waarin godsdienst zo'n belangrijke rol speelt, vormt de hoofdmoot van dit boek. Behalve de reformatie speelden ook humanisme en renaissance een grote rol in deze eeuw. En de ontdekkingsreizen, waaraan Nederlanders overigens pas op de valreep van de eeuw deelnamen. Ook dat komt allemaal aan de orde in dit vijfde deel van de Kleine Geschiedenis van Nederland.

  Specificaties

  AuteursA.H.J. Wilschut
  Eerste auteurA.H.J. Wilschut
  Deel5
  GenreGeschiedenisboek
  ISBN9789040083570
  Uitvoering boekHardcover
  Aantal pagina's160
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand