Schoolspullen

Linialen, passers en geodriehoeken

Voor sommige vakken heb je net iets meer nodig dan alleen een pen en een schrift. Voor wiskunde moet je bijvoorbeeld veel lijnen tekenen. Daarom hebben wij linialen en geodriehoeken zodat jij altijd de perfecte symmetrische lijnen kunt trekken. Ook hebben we meerdelige passers.

0 resultaten

Momenteel zijn deze artikelen helaas uitverkocht. Sorry!
  • vorige
  • pagina 1 van 1
  • 1
  • volgende

Linialen, passers en geodriehoeken

Een liniaal en een geodriehoek, ook wel een gradenboog genoemd, zijn onmisbare producten voor het nieuwe schooljaar. Je hebt ze voornamelijk nodig bij de wiskundige vakken, waarbij je veel rechte lijnen moet trekken. Daarom hebben wij voor jou verschillende linialen, geodriehoeken en zelfs passers in ons assortiment van de merken Rotring en Maped.

Waarvoor gebruik ik een geodriehoek?

Een geodriehoek heeft een gradenboog en is daardoor een hulpmiddel om lijnen te tekenen en hoeken te berekenen. Dit is vooral handig tijdens de wiskundelessen, waar je vaak te maken krijgt met berekeningen. Daarnaast kan een geodriehoek ook gebruikt worden als normale liniaal. Heb je geen gradenboog nodig en heb je toch liever een normale liniaal? Geen probleem, ook deze hebben wij in ons aanbod. Stop de geodriehoek of de normale liniaal in je rugzak of schooltas, zodat je altijd voorbereid bent op de wiskundeles. Er zijn verschillende soorten geodriehoeken, zoals flexibele of harde geodriehoeken. De flexibele variant breekt minder snel, maar de harde variant is steviger. Welke je nodig hebt, hangt af van jouw voorkeur.

Waarvoor gebruik ik een passer?

Een passer is een meetinstrument die tijdens de schoolperiode goed van pas kan komen. Met een passer kun je cirkels en cirkelbogen tekenen. Wij hebben verschillende passers waar je uit kunt kiezen, van 2-delige passers tot 5-delige passers. De 2-delige passer is de meest simpele, waarbij de passer uit een pin en potlood bestaat. Wil je graag een passer die erg nauwkeurig kan werken? Kies dan een met een versteller, zodat de tandwiel precies afgesteld kan worden. Er zijn kunststoffen passers of metalen passers.