Kinderboeken

12077 Resultaten
Nieuwste collectie

12077 Resultaten

Zo kies je leuke kinderboeken

Lezen is goed voor de ontwikkeling en bovendien hartstikke leuk! Wil jij je kind een nieuw boek cadeau doen? Dan zijn er heel veel populaire kinderboeken waar je uit kunt kiezen. Hoe kies je nu het beste verhaal? Wij geven je graag wat tips die je helpen een boek te vinden dat bij je kind past.

Een boek dat past bij de leeftijd

Wil je kinderboeken kopen die je kind zelf kan lezen? Dan is het belangrijk dat het verhaal en de woorden niet te moeilijk zijn. Het mag wel net boven zijn of haar niveau liggen, zodat je kind nieuwe woorden leert, maar het belangrijkste is dat het lezen leuk blijft. Kan je kind nog niet lezen of vindt hij of zij het fijn om voorgelezen te worden? Voorleesboeken met veel plaatjes doen het altijd goed.

Een boek dat past bij de interesses van je kind

Kinderen hebben allemaal hun eigen voorkeur. Sommigen zullen weg zijn van grappige boeken en anderen prefereren juist een spannend boek. Als je een verhaal kiest dat past binnen het genre dat je kind leuk vindt, is de kans groot dat je cadeautje met veel blijdschap ontvangen wordt. Overigens hoeven kinderboeken niet per se verhaaltjes te bevatten. Het kan ook leuk zijn je kind een kinderkookboek of -bakboek cadeau te doen. Daarnaast zijn er kindermuziekboekjes, poëzieboekjes en kindersportboeken te koop.

Hoe meer plaatjes, hoe beter

In voorleesboekjes staan meestal veel plaatjes, maar bij een leesboek is dat niet altijd het geval. Toch blijven plaatjes leuk voor kinderen, ook als ze al naar school gaan. Kies dus voor illustratie kinderboeken die de fantasie van je kind prikkelen.

Een leuke cover is ook belangrijk

Hoewel je een boek niet op zijn kaft moet beoordelen, is een goede cover toch belangrijk. Als de kaften je kind intrigeren en nieuwsgierig maken, zal hij of zij sneller in de nieuwe kinderboeken willen duiken.

Leuke figuurtjes

Welke figuren spelen de hoofdrol in het kinderboek? Het kan om mensen gaan, maar ook om dieren, dinosaurussen of fantasiefiguurtjes. Geeft je kind de voorkeur aan boeken voor kinderen waarin dieren de hoofdrol spelen? Dan zullen deze boeken waarschijnlijk sneller zijn of haar aandacht trekken, ook als het verhaal misschien net iets minder interessant is dan alternatieve kinderboekjes.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.