Kinderwandelschoenen

Met deze wandelschoenen geniet jouw kind van wandelen

Wandelen in de natuur is niet alleen gezond voor jou, maar ook voor je kind. Zijn jullie avonturiers die graag in heuvelachtig gebied wandelen en de steile, hobbelige paden opzoeken? Dan kun je bij ons stevige wandelschoenen kopen voor heren, dames en natuurlijk voor kinderen. Waar let je op wanneer je wandelschoenen voor je kind koopt? Wij geven je graag wat tips, zodat jullie optimaal van jullie wandelingen kunnen genieten!

Waar op letten wanneer je wandelschoenen voor kinderen koopt?

Kinder wandelschoenen zijn onmisbaar wanneer je samen met je kind gaat wandelen. De gewrichten van je zoon of dochter zijn nog in de groei, dus verkeerde schoenen kunnen niet enkel het risico op blessures vergroten, maar ook gewrichtsproblemen geven in de toekomst. Goede wandelschoenen voor je kind moeten stabiliteit geven. Bewandelen jullie vrij ruig terrein? Kies dan voor hoge bergschoenen voor je kind. Deze hoge modellen geven meer steun aan de enkel. Ze zijn wel wat zwaarder, dus als de bospaden die jullie belopen wat vlakker zijn, kies je beter voor de lichtere, lage wandelschoenen. Wandelschoenen moeten een mate van stijfheid hebben om je kind voldoende stabiliteit te bieden. Je kunt deze eigenschap controleren door de schoen dubbel te vouwen. De zool mag nu enkel in het midden wat buigen, maar de hiel en de teen mogen niet of nauwelijks meegeven.

Maak de wandelingen nog leuker

Bij wehkamp shop je de beste wandelschoenen voor jongens en wandelschoenen voor meisjes, zodat je kind comfortabel kan wandelen. Houd de wandelingen voor je kind plezierig door niet al te snel te lopen - je kind heeft kortere beentjes dan jij - en regelmatig pauze te nemen. Maak de wandeling avontuurlijk door een speurtocht te doen of ga eens met de boswachter mee op pad!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.