Wijnklimaatkasten

Haal het beste uit je wijn

Een wijnklimaatkast is een kast waar je wijnen in bewaart. Voordeel van een wijnklimaatkast is dat het apparaat ervoor zorgt dat wijn op de perfecte temperatuur blijft. Hierdoor kun je de wijn uit de kast direct serveren.

De juiste temperatuur voor de lekkerste geur en smaak

Als je een wijn op de juiste temperatuur serveert, komen de aroma's in de wijn het beste tot hun recht. De juist temperatuur om wijnen te serveren is tussen de 8 en 18 graden. In de meeste huishoudens is de temperatuur in huis rond de 20 graden. Een rode wijn die niet in een serveerkast heeft gestaan, wordt dan dus eigenlijk te warm geserveerd. Hetzelfde geldt voor een rode wijn die je in een koelkast bewaart. Veel te koud!

Verschillende benamingen voor een geweldig item

Serveerkast, wijnkoelkast, wijnkast: het zijn verschillende benamingen voor hetzelfde item. Een klimaatkast voor wijn is een geweldige luxe als je graag het beste uit je wijn wil halen. Wil je weten wat er nog meer zo geweldig is? De meeste wijnkasten doe je op slot, zodat alleen jij aan je wijn komt.

Maak kennis met de Haier wijnkoelkast

De wijnkast van Haier is misschien wel de beste wijnklimaatkast. Het is een wijnkast in het zwart met prachtige, houten legplateaus die fraai afgewerkt zijn. Het apparaat heeft twee verschillende temperatuurzones, waardoor de kast zowel geschikt is voor rode wijn als witte wijn. Het apparaat is groot genoeg om maar liefst 42 flessen wijn te bewaren en heeft zelfs een anti-uv deur, zodat lichtstralen van buitenaf niet onverhoopt de wijn op de verkeerde temperatuur brengen. Wist je trouwens dat de koelkast voor wijn van Haier een compressor met een anti-vibratiesysteem heeft? Hierdoor wordt het geluid van het apparaat beperkt en hoef je je geen zorgen te maken over trillingen die de smaak van de wijn kunnen aantasten.

Wat voor koelkast voor wijn ga je kiezen?

Als je een wijnkoelkast gaat kopen, is het belangrijk om jezelf af te vragen of je een wijnkoelkast in het klein of juist een grote variant wil hebben. De keuze die je maakt, is geheel afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt en het aantal flessen wijn dat je van plan bent om op voorraad te hebben. Je kunt ook een koelkast voor wijn in je keuken inbouwen of juist voor een vrijstaand model gaan. Voordeel van een wijnklimaatkast vrijstaand is dat je het apparaat niet altijd op dezelfde plek hoeft te zetten.

Snel genieten van de lekkerste wijn

Ook jij verdient het om altijd direct een wijn tot je beschikking te hebben die op de juiste temperatuur gekoeld is. Bekijk daarom vandaag nog het aanbod met wijnkoelers en gun jezelf ook zo'n luxe apparaat dat de aroma's uit je favoriete wijnen het beste naar boven laat komen. Wist je trouwens dat je bij wehkamp ook terechtkunt voor andere huishoudelijke apparaten, zoals een vriezer of koelkast?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.