Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

Bijbels & godsdienst
Karl Barth: Geloven in de levende god 4 - E.P. Meijering
 • Uitverkocht

  E.P. MeijeringKarl Barth: Geloven in de levende god 4

  17.50
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  bekijk alle Bijbels & godsdienst

  Karl Barth: Geloven in de levende god 4 - E.P. Meijering

  Ook uit Barths leer van de verzoening blijkt weer de grote consistentie waarmee hij zijn gedachten ontwikkelt. Die is de logische voortzetting van zijn eerder ontvouwde leerstellingen, vooral wat betreft het particularistische als wat betreft het universele karakter van Gods openbaring.
  Een grondgedachte van zijn dogmatiek is dat God in zichzelf zo is als hij zich openbaart. Achter Gods handelen in de tijd en de geschiedenis schuilt niet een nog daarboven verheven wezen van God. Over God kunnen wij alleen iets weten vanuit een bijzondere openbaring, en alleen van hieruit kunnen en mogen we iets zeggen over Gods eeuwige wezen.
  Maar waar en wat is openbaring? Barth beperkt die tot die aan Israël en in Jezus Christus. Alleen daarmee heeft de kerk te maken en alleen daarmee moet ze te maken willen hebben. Bij het nadenken en spreken hierover verdiept Barth zich graag in wat eerdere geslachten - en wel alle eeuwen door sinds het begin van de kerk - hierover hebben gezegd.
  Eginhard Meijering (1940) was van 1968 tot 1995 predikant en van 1976 tot 2001 lector in de theologiegeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Sinds 1980 is hij lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
  lees meer

  Specificaties

  AuteursE.P. Meijering
  Eerste auteurE.P. Meijering
  GenreGodsdienstboek
  ISBN9789463451161
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's246
  Jaar van uitgifte2017
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand