Kanker - Keizer aller ziektes (DVD)

  Kanker - Keizer aller ziektes (DVD)

  29.99
  voor 20:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Kanker - Keizer aller ziektes (DVD)

  Het gevecht tegen kanker bestrijkt eeuwen en alle werelddelen. Het is een wetenschappelijke en ook een menselijke strijd: van artsen, onderzoekers en patiënten die door lef, lijden en soms overmoed de grenzen van de kennis verlegden. Deze mensen droegen bij aan de onderkenning van kanker als de plaag van de moderne tijd en daarna aan de inzet van overheden en private instellingen in de strijd tegen kanker.

  De driedelige documentaireserie ‘Kanker, keizer aller ziektes’ is gebaseerd op het Pulitzer prijswinnende boek van Siddhartha Mukherjee en behandelt de gehele geschiedenis van kanker; van de eerste beschrijvingen door de oude Egyptenaren tot de hightech laboratoria van moderne onderzoeksinstituten. Deze ‘biografie’ van kanker combineert de geschiedenis met aangrijpende verhalen van patiënten en met onderzoek naar de laatste wetenschappelijk doorbraken die in de toekomst duurzame genezing kunnen brengen.

  Disc 1: Magic Bullets. De eeuwenlange zoektocht naar een medicijn voor kanker.
  Disc 2: The Blind Men and the Elephant. De versnelling in onderzoek vanaf de jaren ’70 en verbetering van behandelingen vanaf eind jaren ’90.
  Disc 3: Finding the Achilles Heel. De (vermeende) doorbraken vanaf de eeuwwisseling en de laatste wetenschappelijke inzichten.
  lees meer

  Specificaties