elektronica

Optische kabels

Een optische kabel wordt ook wel een Toslink kabel genoemd. Met een optische kabel kun je digitale audiosignalen van bijvoorbeeld een dvd-speler naar een receiver sturen. Of geluid van je TV over de s ...

3 resultatensorteren op
aanbevolen

Optische Kabels

Wil je je geluidsinstallatie eindelijk compleet maken? Gebruik dan optische (Toslink) kabels om je digitale audioapparatuur met elkaar te verbinden. Deze kabels gebruiken licht om het geluid in optimale kwaliteit tussen apparaten vervoeren. Wil je geen kwaliteitsverlies? Zorg dan dat iedere kabel van hoogwaardige kwaliteit is, de zwakste schakel binnen je systeem bepaald de kwaliteit.

Wanneer gebruik je optische kabels?

Deze kabels worden gebruikt als er een audio link tussen apparatuur moet worden gelegd. Heb je bijvoorbeeld een Playstation op je tv aangesloten, maar wil je toch dat het geluid uit je speakers komt? Gebruik dan een optische kabel. Dit geld ook voor cd/dvd spelers, Blu-ray spelers, decoders of je tv.

Aansluiting

Kijk altijd eerst even in de handleiding van je apparaat of het mogelijk is om deze te connecten via een optische kabel. Meestal zit de ingang aan de achterkant van het apparaat. Het is een vierkant blokje waar een beschrijving bij staat. Er kan tekst onder staan, dit wordt meestal weergegeven als ‘’digital audio out/in (Optical)’’.

Afscherming

De kabels worden afgeschermd door een zeer elastische PVC laag die zorgt voor een optimale bescherming voor de optische glasvezel binnenkant. Ze kunnen tegen een stootje en buigen gemakkelijk mee tijdens het wegwerken van de kabels.

Service van wehkamp

Betaal zoals jij wil, vooraf, achteraf of gespreid, het is allemaal mogelijk. Bestel je optische kabel voor 23:59 en in de meeste gevallen heb je hem de dag erna in huis! Is de aankoop toch niet helemaal naar wens, dan kun je deze altijd binnen het retourtermijn gratis retourneren.