elektronica

Luidsprekerkabels

Wanneer je luidsprekers met een geluidsbron wilt verbinden, heb je een luidsprekerkabel nodig. Hierbij kun je het beste letten op de lengte en de dikte van de kabel. Over het algemeen geldt: hoe lange ...

2 resultatensorteren op
aanbevolen

Luidsprekerkabels

Net je huis aan het inrichten en wil je de speakers verplaatsen naar een andere locatie zonder je versterker te verplaatsen? Gebruik dan luidspreker kabels om de afstand te overbruggen. Heel gemakkelijk op maat te maken en simpel weg te werken in de hoekjes van de kamer.

Op maat maken

Mocht je bijvoorbeeld 15 meter veel te lang vinden, dan is het mogelijk om zelf de kabel te strippen zodat je de ideale lengte overhoud. Dit kan met een striptang, kniptang, keukenmesje of een Stanley mesje. Let er wel op dat je de kern van de kabel niet beschadigd met het inkorten.

Aansluiten

De versterker heeft in de regel een rode en een zwarte ingang. De kans is groot dat de speaker dit ook heeft. Zorg er voor dat het rode uiteinde van de versterker matched met het rode uiteinde van de speaker. Dit geldt voor de zwarte ingang. Doe de kabel in de ingang en draai of klik hem vast, zorg dat hij er niet zomaar uit kan vliegen.

Verlengen

Wij raden aan de kabel niet te verlengen, dit gaat meestal ten kosten van de geluidskwaliteit. Mocht de situatie zich voordoen dat het echt moet gebeuren, kijk dan eerst even of er een kabel in het assortiment zit die iets langer is. Inkorten is beter dan verlengen.

Service van wehkamp

Betaal zoals jij wil, vooraf, achteraf of gespreid, het is allemaal mogelijk. Bestel je luidsprekerkabel voor 23:59 en in de meeste gevallen heb je hem de dag erna in huis! Is de aankoop toch niet helemaal naar wens, dan kun je deze altijd binnen het retourtermijn gratis retourneren.