Hdmi-kabels

HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. Leuk om te weten, maar waarvoor heb je een HDMI kabel nodig? Met een HDMI kabel kun je digitale audio- en videobestanden versturen, bijvoorbeeld digitale audio, SD- en HD-video. Dit is dé manier om randapparatuur zoals een dvd- speler of laptop aan te sluiten op je TV.

5 resultaten
aanbevolen

5 resultaten

HDMI kabels

Wil je een laptop of Blu-ray speler aansluiten op de televisie? Dan verbind je de apparaten via een HDMI kabel met elkaar. HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. Via deze aansluiting verstuur je digitale audio- en videobestanden.

Verschillende HDMI kabelaansluitingen

Je hebt verschillende HDMI kabelaansluitingen. De standaard HDMI kabelaansluiting gebruik je voor het aansluiten van bijvoorbeeld een laptop of Blu-ray speler op de televisie. Een mini HDMI kabel aansluiting wordt vooral gebruikt voor het aansluiten van bijvoorbeeld je fotocamera, tablet en andere mobiele apparaten op je televisie. Wil je je smartphone op je tv aansluiten, dan maak je gebruik van een micro HDMI kabel.

Lengte van de HDMI kabels

HDMI kabels zijn in verschillende maten te verkrijgen. Zo heb je HDMI kabels van 0,15 meter, maar ook van 2,20 meter. De lengte van de HDMI kabel is afhankelijk van de afstand tussen de 2 apparaten. Verschillende merken voeren HDMI kabels in hun assortiment, waaronder Vivanco, Philips en Oehlbach.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.