John G. Zimmerman - Arne de Winde en Olivier Kohns

  Arne de Winde en Olivier KohnsJohn G. Zimmerman

  41.-
  voor 23:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  John G. Zimmerman - Arne de Winde en Olivier Kohns

  America in Black and White
  John G. Zimmerman
  Arne De Winde, Oliver Kohns & Daniel Peña

  HERONTDEKKING VAN HET VERBLUFFENDE WERK VAN DE AMERIKAANSE TOPFOTOGRAAF JOHN G. ZIMMERMAN

  John G. Zimmerman (1927-2002) is een heus icoon van de Amerikaanse fotografie. Decennialang prijkten zijn foto's op covers van tijdschriften als Time, Life en Sports Illustrated, en in de jaren 1950 introduceerde hij experimentele technieken (onder meer de gemotoriseerde fotocamera) die inmiddels courant geworden zijn.

  Zijn massieve oeuvre bestrijkt de meest uiteenlopende domeinen, gaande van sport en mode over architectuur en de muziek- en kunstscene tot de politieke wereld en het Black America. Zijn werk is een beklijvend tijdsbeeld van de Verenigde Staten in de jaren 1950-1970.

  Het boek bij de tentoonstelling op diverse locaties in Geraardsbergen (o.a. Abtenhuis) van oktober 2016 tot januari 2017.

  Met tekstbijdragen van Wim Lambrecht (1973), hoofd van de Campus St.-Lucas Beeldende Kunsten Gent binnen LUCA - School of Arts, en Arne De Winde (1981), postdoctoraal onderzoeker van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen aan de KU Leuven, docent aan de kunsthogeschool PXL-MAD in Hasselt en redacteur van het cultuurtijdschrift rekto:verso.

  lees meer

  Specificaties