Jaren 80 (DVD)
 • -23%

  Jaren 80 (DVD)

  58.9944.99je bespaart 14.-
  voor 20:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Jaren 80 (DVD)

  Van de Emmy award winnende producenten Tom Hanks, Gary Goetzman en Mark Herzog, in samenwerking met HBO, De Jaren Tachtig.
  In de jaren tachtig zorgt de politiek van onder meer Margareth Thatcher en Ronald Reagan ervoor dat de westerse markteconomie floreert. Ook komt de koude oorlog tot een verbluffend einde en maakt de wereld kennis met de verschrikkelijke ziekte aids. Introducties van de CD en de PC veranderen ons dagelijks leven. Het televisielandschap dijt uit met talloze nieuwe stations en de videoclip is bepalend voor ongekende muzikale successen. Megasterren als Madonna, Michael Jackson en U2 beheersen de charts met vernieuwende popmuziek. Deze documentaire neemt je mee terug naar die bijzondere tijd aan de hand van nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit privéarchieven. Journalisten, historici en beroemdheden geven hun persoonlijke visie op dit markante decennium dat van grote invloed is geweest op het leven van nu.

  - Raised on Television deel 1 & deel 2: De episode verkent het decennium van primetime soaps, volwassen drama’s, en familie shows en hoe de videorecorder en afstandsbediening de manier waarop we tv keken veranderde. Tot en met de jaren zeventig is televisie het domein van enkele publieke omroepen. In de jaren tachtig komen daar commerciële zenders bij met nieuwe programma’s. Primetime soaps als Dallas en Dynasty blijken voor hen een middel om miljoenen mensen aan de buis te kluisteren. Ook andere tv-series worden booming, net als diverse talkshows. Deze confronterende docu- mentaire toont wie bepaalde waar de massa naar keek, maar ook hoe de afstandsbediening ons kijkgedrag blijvend heeft veranderd.

  - The Fight Against Aids: In de jaren tachtig ontwikkelde een mysterieuze en dodelijke ziekte zich tot een pandemie met enorme politieke en culturele gevolgen. In de jaren tachtig steekt een geheimzinnig ziekte de kop op: aids. Terwijl de medische wetenschap voor een raadsel staat voor wat betreft de bestrijding van het hiv-virus, grijpt de besmetting razendsnel om zich heen. Over de hele wereld vallen honderdduizenden slachtoffers en aanvankelijk is er geen adequaat middel om de sterfte tegen te gaan. Deze documentaire toont de enorme maatschappelijke impact van de seksueel overdraagbare en meest dodelijke ziekte van de eighties.

  - The Reagan Revolution Tijdens de jaren tachtig is de Amerikaanse president Ronald Reagan voortdurend in het nieuws. Hij is geliefd in eigen land, maar ook omstreden. Twee zaken markeren zijn presidentschap: een aanslag op zijn leven en een groot schandaal rondom het leveren van wapens aan Iran. Deze documentaire gaat in op het leven van de beroemde acteur en president Reagan en onthult alle nog onbekende details van de spraakmakende Iran-Contra-affaire.

  - Tear Down This Wall: De aflevering onderzoekt de reeks van gebeurtenissen die voorafging aan het einde van de decennia lange Koude Oorlog. Midden jaren tachtig komt Michail Gorbatsjov aan de macht in de Sovjet-Unie. Aan het begin van het decennium is zijn land nog verwikkeld in een krankzinnige kernwapenwedloop met de VS. Toch eindigt de ‘koude oorlog’ luttele jaren later op een manier die niemand had voorzien. Deze documentaire illustreert de onverwachte vrede aan de hand van talrijke dramatische gebeurtenissen. Onderdeel daarvan zijn verbazingwekkende archiefbeelden van de val van de Berlijnse muur.

  - The Tech Boom: De episode verkent de innovaties en uitvindingen van de digitale revolutie, waaronder de pc en internet, die het leven hebben gedefinieerd zoals we het vandaag kennen. De technologische vooruitgang is in de jaren tachtig zo krachtig dat we daar nu nog elke dag de vruchten van plukken. De PC, videogames en het internet; het ene superproduct volgt het andere in hoog tempo op. Ondertussen neemt ook de ruimtevaart een hoge vlucht met de komst van de Space Shuttle. Alle grootse ontwikkelingen van de eighties passeren de revue in deze spectaculaire documentaire, samengesteld met medewerking van de hoofdrolspelers van toen.

  - Greed Is Good: Na de economische malaise in de jaren zeventig ruiken beleggers hun kans op het grote geld. De jacht op miljoenen kent geen grenzen en dat heeft dramatische, soms zelfs dodelijke gevolgen. De ‘witteboordencriminaliteit’ vindt zijn oorsprong in de jaren tachtig, fantastisch verfilmd in de bioscoophit Wall Street uit 1987 met Michael Douglas. De gekte rondom zelfverrijking is voelbaar in deze indringende docu die niet eerder vertoond beeldmateriaal van de kapitaalmarkt bevat.

  - Video Killed The Radio Star: De digitale revolutie domineerde de muziekwereld als cd’s vervangen door LP’s en baanbrekende nieuwe video’s van artiesten als Madonna en Michael Jackson. Megasterren als Madonna, U2, Guns N’ Roses en David Bowie brengen in de jaren tachtig vele onvergetelijke hits uit. Die zijn perfect te beluisteren op de CD, de opvolger van de LP. Ook video wordt belangrijk voor muziekbeleving. Michael Jacksons hit Thriller illustreert dat het beste: die gaat gepaard met een waanzinnige videoclip, geproduceerd als een speelfilm. Deze swingende documentaire laat zien dat de kenmerkende muziek van toen de tand des tijds met gemak heeft doorstaan.  Raised on Television (DEEL 1)Raised on Television (DEEL 2)The Reagan RevolutionThe Fight Against AIDS Tear Down This Wall The Tech BoomGreed Is Good Video Killed the Radio Star
  lees meer

  Specificaties