Kerst met baby

Eerste kerst en oud en nieuw met je baby

Je hebt dit jaar een baby gekregen, gefeliciteerd! Nu de feestdagen voor de deur staan, kan het best even spannend zijn hoe je dit aanpakt met een kleine. Drukke kerstdagen, veel mensen over de vloer (of je gaat zelf op visite) en harde geluiden tijdens oud en nieuw: hoe ga je daarmee om? Geen zorgen, wij helpen je.

Eerste keer kerst vieren met je baby

Kerst is een ontzettend gezellige tijd van het jaar. Maar ook een drukke periode met veel prikkels. Kerstverlichting hangt overal waar je kijkt en Jingle Bells klinkt in iedere winkel. De kerstdagen vier je met vrienden en familie. Dat kan wel eens een hoop prikkels opleveren.

Zorg ervoor dat je tijdens de kerstdagen genoeg tijd hebt om even bij te komen. Stem bijvoorbeeld met je familie af dat je één dag samen bent en de andere dag alleen met je gezin bent. Of plan korte bezoekjes, zodat je daarna weer even kunt opladen.

De leukst baby kerstoutfits

Ga je bij familie op bezoek? Maak er een feestje van! Kleed je baby aan met de leukste baby kerst kleding, zoals kerstrompertjes, kersttruitjes of met een baby kerstjurkje.

Eerste keer kerst vieren met je baby

Tips voor kerst met je baby

Om het deze feestdagen wat makkelijker voor je te maken, hebben wij een aantal tips voor je. Zo hoef je niet te stressen en kun je genieten met je nieuwe gezin.

  • Vier je kerst bij familie? Neem dan een bedje mee en zorg dat je alles bij je hebt, zodat je baby lekker kan slapen. Leg hem of haar in een rustige kamer en zorg dat je kindje niet te veel prikkels heeft.
  • Kies ervoor om een kerstbrunch of diner thuis te organiseren. Dan weet je zeker dat je baby in de eigen omgeving rustig kan slapen.
  • Wil je lekker meedrinken tijdens de feestdagen? Neem dan wat afgekolfde melk mee. Dit hoef je alleen maar op te warmen.
  • Let goed op waar je de kerstboom neerzet. Het beste is om deze op een iets hogere plek neer te zetten, zodat je nieuwsgierige baby er niet bij kan. Toch wel heel interessant namelijk, al die lampjes.
  • Maak je geen zorgen over een 5-gangen diner. Je familie en vrienden begrijpen echt wel dat jij met je nieuwe baby geen tijd hebt om de hele dag in de keuken te staan. Laat iedereen wat meenemen. Zo maak je het jezelf een stuk gemakkelijker.

Borstvoeding en bubbels

Tijdens kerstdiners en oud en nieuw wordt vaak alcohol geschonken. Hoe zit dat ook alweer in combinatie met borstvoeding? Zoals je weet, komt alcohol in de moedermelk terecht. Drink daarom geen glas wijn of champagne vlak voordat je borstvoeding gaat geven. Over het algemeen is de alcohol na ongeveer drie uur na één drankje uit de moedermelk verdwenen. Let wel op dat deze periode bij twee drankjes twee keer zo lang is, en zo door. Speel je het liever op safe? Tegenwoordig is er een groot aanbod aan alcoholvrije dranken te krijgen. Zo kun je toch lekker meedoen.

Oud en nieuw met de kleine

Tijdens oud en nieuw ontkom je niet aan harde geluiden. Zeker als je buren (of jij zelf) een oud en nieuw feestje vieren. Gelukkig slapen veel baby’s door, zelfs bij harde vuurwerkgeluiden. Slaapt jouw baby licht? Zorg er dan voor dat je baby gedurende de dag van tevoren goed slaapt. En houd de babyfoon goed in de gaten, zodat je je baby kunt troosten wanneer hij of zij wakker wordt.

Wil je graag naar buiten tijdens de jaarwisseling? Doe voorzichtig en neem je baby niet mee naar buiten. Het is vaak koud buiten en de harde knallen laten je kindje alleen maar schrikken. Toch vuurwerk kijken? Doe dat dan veilig achter het raam.

Kerstcadeautjes voor je baby

Wil je je baby een leuk kerstcadeautje geven? Ook dan hebben wij wat leuke cadeautips voor je:

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.