hoe haal ik een vlek uit mijn bank?

bankenwijzer

hoe haal ik een vlek uit mijn bank?

Het gebeurt iedereen wel eens, je knoeit op je bank. Het is het verstandigst om hier reiningsmiddelen voor te gebruiken. Mocht het nu toch gebeuren dat u deze niet in huis heeft geven wij je tips om verschillende soorten vlekken zo goed mogelijk te verwijderen. LET OP: raadpleeg bij twijfel altijd een professional!

Optie 1: in water oplosbare vlekken

Optie 1: in water oplosbare vlekken

Dit zijn de stappen:

A. Gebruik koud water, daarna eventueel met een oplossing van PH-neutrale shampoo en water. In geen geval heet water gebruiken.

B. Behandel met een lauwe oplossing van PH-neutrale shampoo en water. Zijn de vlekken hierna niet weg? Als het droog is, kun je ze met wasbenzine of vlekkenmiddel behandelen (kijk uit bij natuurlijke materialen).

C. Niet laten indrogen! Onmiddellijk met een oplossing van lauw water en shampoo behandelen.

Optie 2: niet in water oplosbaar

Optie 2: niet in water oplosbaar

Dit zijn de stappen:

D. Behandel met oplosmiddelen zoals wasbenzine of spiritus.

E. Gebruik geen strijkijzer! Probeer de vlek voorzichtig met behulp van een lepel af te brokkelen. Doe dit niet met uw nagels, dit kan de stof beschadigen. Ook bij velours kan dit tot beschadiging leiden.

F. Raadpleeg een specialist.

G. Witte doek met citroenzuuroplossing (1 afgestreken eetlepel op 100ml koud water) vochtig maken en daarmee behandelen. Bewerk de vlek van buiten naar binnen, dus van de rand naar het midden toe.

Bescherm je bank tegen vlekken

Bescherm je bank tegen vlekken

Je kan jouw bank zelf beschermen tegen vlekken. Dit kun je doen door deze goed te behandelen met een middel die zorgt voor een beschermend laagje dat vlekwerend en waterafstotend werkt.