Top Teaser Lite - Inspiratie - 36 - AW23 - Dresscode Tenue de Ville

Tenue de Ville: alles over deze dresscode

De dresscode Tenue de Ville zie je veel voorbijkomen op bruiloftsuitnodigingen. Maar wat houdt deze dresscode eigenlijk in? Letterlijk vertaald is Tenue de Ville kleding die je naar de stad draagt: stadskledij. Dit stamt uit de tijd dat mensen nog helemaal op-en-top gekleed de stad in gingen. Denk aan jaren '50. Tegenwoordig gaan we meer casual gekleed de stad in, maar is deze dresscode nog altijd zeer gewild op evenementen. Ontdek hier alles over Tenue de Ville.

Wat is Tenue de Ville?

Bij Tenue de Ville ga je dus voor nette kleding met subtiele touches. De kleding moet goed passen en er goed verzorgd uitzien. Daarbij is het belangrijk dat je kleding niet al te opvallend is. Daarom ga je voor rustige kleuren zoals natuurlijke tinten of pastelkleuren. Daarmee zit je altijd goed. Grote, opvallende accessoires of aanwezige make-up passen niet bij Tenue de Ville.

Wat is Tenue de Ville?

Tenue de Ville voor dames

Bij de Tenue de Ville dresscode gaan dames formeel gekleed. Al te chique is zeker niet nodig, het is een outfit die je ook alledaags zou kunnen dragen. Denk aan een cocktailjurkje of een midi rok, gecombineerd met een nette blouse of top. Voor schoenen kies je voor een nette pump of een ballerina, voor wie liever platte schoenen draagt. Verder houd je de outfit subtiel.

De mooiste Tenue de Ville outfits voor dames

Tenue de Ville voor heren

Heren dragen bij Tenue de Ville vaak een mooi pak. Bij voorkeur een maatpak. Vaak wordt er gekozen voor effen kleuren, meestal in blauw, grijs of zwart. Toch zie je steeds vaker ook bruine en beige kleuren voorbij komen. Het overhemd is altijd een lichtere kleur dan het pak zelf. Bij deze dresscode draag je altijd een stropdas. Een klein motiefje is toegestaan, maar duidelijke strepen of stippen horen niet bij deze dresscode. Subtiel is het codewoord bij Tenue de Ville.

Zo draag je Tenue de Ville voor heren

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help