Kerstverlichting top

Sfeervol de feestdagen in met de mooiste kerstverlichting

De donkere dagen van december... met dat gevoel gaan sommigen de feestmaand in. Dus, maak van die donkere dagen eens lichte dagen met gezellige kerstverlichting. Ben jij nu eens op zoek naar ander soort verlichting dan die traditionele lichtslinger die je grootouders al gebruikten? Kies voor sfeervolle lantaarns, over the top en kitsch of ga voor clusterverlichting.

Onze favoriete kerstverlichting

Al die standaard kerstverlichting kennen we nu wel. Daar gaan we dan ook zeker niet dieper op in. Wel hebben wij enkele favoriete soorten kerstverlichting die iets minder traditioneel zijn. We delen graag onze favorieten met je:

  1. Voor de minimalistische inrichting
  2. Voor als je van kitsch houdt
  3. Terug naar de nineties
  4. Over the top
  5. Kleur en twinkel
  6. Clusterverlichting
Onze favoriete kerstverlichting

1. Voor de minimalistische inrichting

Een minimalistische inrichting wordt gekenmerkt door rust, ruimte en licht gekleurde meubels. Hier past dan ook zeker geen hysterisch knipperende verlichting bij. Kies voor enkele subtiele vormen van verlichting, zoals bijvoorbeeld snoerverlichting of decoratief verlichte lantaarns.

2. Voor als je van kitsch houdt

Kitsch is geweldig, maar je moet ervan houden. Het gaat hierbij vooral om producten die overdreven namaak zijn. Denk aan de kerstverlichting van vroeger waarbij de lampjes op kaarsjes moesten lijken. Je had geen bril nodig om te zien dat het toch echt geen kaarsen waren.

3. Terug naar de nineties

De jaren 90 van de vorige eeuw, we kunnen ze maar niet loslaten. Of het nu om muziek of kerstverlichting gaat, we hebben dit decennium in ons hart gesloten. Kerstverlichting van het merk Konstsmide is een goed voorbeeld van verlichting die bij de jaren 90 past. Denk aan grappige lampjes in de vorm van ijsberen of rendieren. Ook leuk voor in de tuin.

4. Over de top

Kerst is de mooiste tijd van het jaar, en dát mag je vieren. Is dit jou op het lijf geschreven, dan pak jij graag groots uit. Versier je vlaggenmast met een lichtboom, plaats tuinprikkers in de vorm van versierde kerstbomen en hang verlichting aan je gevel. Om mee te gaan in onze favoriet kitsch hang je verlichte ijspegels aan de dakgoot.

5. Kleur en twinkel

Kleurrijke en subtiel schitterende lampjes behoren tot de trends van nu. Wij verwachten dat dit een blijvertje gaat zijn.

6. Clusterverlichting

Clusterverlichting is een lichtsnoer met heel veel lampjes per strekkende meter. De lampjes zijn wat kleiner dan normaal en zijn dicht bij elkaar gegroepeerd, in een cluster. Het is heel sfeervolle verlichting.

Met deze kerstverlichting heb jij huis en tuin binnen een handomdraai omgetoverd tot een sfeervol geheel. Wij wensen je warme en gezellige feestdagen!

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.