hoe onderhoud ik mijn bank?

bankenwijzer

hoe onderhoud ik mijn bank?

Banken zijn er in verschillende soorten en maten. Maar hoe onderhoud jij je bank? Welke producten zijn daarvoor nodig? Hoe verleng je de levensduur? Wij helpen je graag met het juiste advies.

onderhoudsproducten

onderhoudsproducten

Het gebruik van de juiste onderhoudsproducten draagt bij aan een langere levensduur van je bank. Voor elk materiaal kun je bij ons een geschikt onderhoudsproduct vinden.
pilling

pilling

Wanneer je een bank met een textielen bekleding koopt is de kans aanwezig dat deze gaat pillen. Dan ontstaan er kleine bolletjes op de bekleding. Vaak is dit een combinatie van externe vezels (stof, vezels van vloerkleden, sokken, het dekentje op de bank, etc.) en korte vezels van de bekleding zelf. Dit is een normaal gebruiks verschijnsel en geen reden tot paniek. Mocht je bank pilling vertonen kunt u dit verhelpen met een ontpiller.
vorming van kussens

vorming van kussens

Er zijn veel banken waarin losse vulling is gebruikt. Net als bijvoorbeeld je hoofdkussen is het belangrijk deze regelmatig op te schudden. Anders verliezen deze hun vorm en zal de stof extra gaan plooien. Door dit regelmatig te doen behouden de kussens hun vorm en comfort.
plooivorming

plooivorming

De zitting van de bank zal in gebruik altijd een beetje inzakken en wat zachter worden. Dit verhoogt het zitcomfort. Mede hierdoor en de elasticiteit van de stoffering zal de stoffering gaan plooien. Ook dit verhoogt het zitcomfort en is onvermijdelijk. Een bank met een zachter, comfortabeler zitcomfort zal meer plooien laten zien, dan banken met een harder zitcomfort.

statische bekleding

statische bekleding

Het kan zijn dat bekleding statisch wordt. De belangrijkste oorzaak voor statische elektriciteit in huis is de luchtvochtigheid. Probeer de luchtvochtigheid in huis te verhogen. Daarnaast kunnen synthetische stoffen bijvoorbeeld sneller statisch worden dan natuurlijke stoffen. Je kunt textiel anti-statisch maken door gebruik te maken van een anti-statische spray.
verkleuring

verkleuring

Met name stoffen van natuurlijke materialen hebben het risico te verkleuren onder invloed van zon -en daglicht. Maar ook bij synthetische stoffen en leer kan dit gebeuren. Probeer dan ook direct zonlicht op je meubel te voorkomen. Daarnaast kan slijtage door wrijving ook voor verkleuring zorgen. Heb je een vlek op je bank? Ga niet wrijven, want ook dit kan voor verkleuring zorgen. Klik hier voor vlekkenwijzer voor ons advies.