Huishouden

Sous-vide & stoomkokers

Wil jij graag gezond eten, maar het wel lekker houden? Bij ons vind je sous-vide en stoomkokers die het eten op een constante temperatuur garen en gebruik maken van stoom. Maak daarnaast gebruik van e ...

17 resultatensorteren op
aanbevolen

Sous-vide & stoomkokers

Gezond en lekker koken, hoe doe je dat? Door gebruik te maken van de sous-vide techniek zorg je ervoor dat alle vitaminen, smaken en geuren worden behouden. Hierdoor eet je gezonder. Tijdens het sous-vide koken worden de producten vacuüm verpakt en gegaard op een constante temperatuur naar keuze in een waterbad. Deze temperatuur kan verschillen van 0 tot 100 graden. Dankzij het sous-vide garen wordt het eten extra smaakvol, blijft het vlees extra mals en behouden de groenten een lekkere bite. Je kunt ervoor kiezen om het product puur natuur zonder toevoegingen te garen, maar het is ook mogelijk om zout, peper en olie toe te voegen voor het inpakken. Terwijl het product ligt te garen hoef jij er niet meer naar om te kijken, makkelijker koken bestaat niet!

Stoomkoker

Een andere optie om gezonder te koken is de stoomkoker. Deze manier van koken met stoom zorgt ervoor dat vis, vlees, rijst en groenten op een gezondere manier worden bereid. Net als tijdens het sous-vide koken gaan er tijdens het stomen geen vitaminen en voedingsstoffen verloren. Daarnaast behoudt het voedsel ook zijn natuurlijke kleur en smaak. Een groot voordeel van het gebruik van de stomer is dat er meerdere producten tegelijk kunnen worden klaargemaakt. Deze producten kunnen er zo nodig eerder uit worden gehaald bij een kortere kooktijd.

Vacuummachine

Met behulp van de vacumeermachine is het mogelijk om je voedsel langer vers te houden. Een vacuumapparaat trekt lucht uit het product en sealt vervolgens de vacuumzakken. Naast dat vacuum verpakken de houdbaarheid van voedsel verlengt, zijn de producten ook bruikbaar om sous-vide te koken.

Bestellen

Heb je uiteindelijk je keuze kunnen maken? Zodra jij je keuze hebt gemaakt, wil jij je nieuwe apparaat zo snel mogelijk gaan gebruiken. Daarom geldt voor alle apparaten die op voorraad zijn: vanavond voor 23:59 uur besteld, morgen al in huis!