Fornuizen & kookplaten

Inductie kookplaten

Een van de grote voordelen van een inductieplaat is dat alle energie gebruikt wordt om de pan rechtstreeks te verhitten en er hier geen energie verloren gaat. Of je nu kiest voor een inbouw inductiepl ...

27 resultatensorteren op
aanbevolen

Inductiekookplaat

Het grootste voordeel van een inductiekookplaat is dat je er heel veilig op kunt koken. De manier waarop pannen worden verwarmd op deze plaat is namelijk heel bijzonder. Er zitten elektrische spoelen in een inductiekookplaat. Die zorgen voor een magnetisch veld dat de bodem van de pan verandert in een wervelstroom van energie. Als gevolg daarvan ontstaat er hitte. In de pan welteverstaan, want de inductiekookplaat zelf wordt niet warm. Een ander voordeel is dat de pannen die je van de kookplaat haalt heel snel afkoelen. Let er wel op dat je speciale inductiepannen nodig hebt om hierop te kunnen koken. Deze pannen zijn voorzien van een materiaal dat magnetiseerbaar is. Weet je al welke wensen en eisen je hebt voor je nieuwe aanwinst in de keuken? Bekijk dan bij ons de specificaties van de verschillende modellen en kies jouw favoriete exemplaar. Je weet dat je altijd kunt vertrouwen op de goede prijs/kwaliteitverhouding en de service van wehkamp.nl!

Hoe groot moet je nieuwe inductiekookplaat zijn?

We hebben inductiekookplaten van grofweg 29 tot 60 cm voor je, dus jij mag bepalen wat de afmetingen van je nieuwe type mogen zijn. Het merk Severin heeft verschillende soorten. De DK1030 keramisch glazen inductiekookplaat heeft een vermogen van 3400 Watt en automatische panherkenning voor extra energiezuinigheid en veiligheid. De temperatuur kun je instellen tussen 60 en 240 graden in 10 standen. Deze inductiekookplaat heeft ook nog een timer voor 180 minuten en auto-shut-off. De Severin KP1070 is bijna hetzelfde, maar dan met een vermogen van 2000 Watt en dat hij maar uit één kookzone bestaat in plaats van twee. De Caso Master P3 is een inductiekookplaat met drie kookzones van in totaal 3400 watt. Hij is makkelijk te reinigen en te bedienen met sensor-touch en een grote digitale display.