Stoomstrijkijzers

12 resultaten
aanbevolen

12 resultaten

Strijken wordt een plezier met goede stoomstrijkijzers

Een goed stoomstrijkijzer kopen is belangrijk, vooral als je veel strijkt. Het verwijdert kreukels sneller en biedt meer gebruiksgemak. Ga je voor een stoomstrijkijzer of een stoomstrijkijzer generator? Waar moet je op letten bij je aankoop? Wij geven je graag wat tips.

Stoomstrijkijzer met waterreservoir of een strijkijzer met generator

Een hand stoomstrijkijzer met zijn eigen waterreservoir beschikt over een boiler die het water in het ijzer opwarmt. Het voordeel hiervan is dat je geen generator nodig hebt. Je strijkijzer is compact op te bergen en het is op iedere strijkplank neer te zetten. Als je voor een strijkijzer met generator gaat, geniet je van de voordelen van een externe watertank. Deze tank is groot, waardoor je niet zo vaak water bij hoeft te vullen. Bovendien is het strijkijzer zelf lichter, waardoor strijken minder moeite kost. Met een generator strijk je met meer stoom. Zelfs hardnekkige kreukels verdwijnen hierdoor moeiteloos. Een stoomstrijkijzer met een los waterreservoir neemt wel meer opbergruimte in beslag en het is duurder in de aanschaf. Tevens maakt het meer geluid en het opwarmen van het water duurt langer.

Stoomstrijkijzer kopen – waar let je op?

Let altijd op de stoomproductie die in gram per minuut aangegeven wordt. Hoe meer stoom per minuut, hoe gemakkelijker jij van kreukels in je kleding afkomt. Nog beter is het om een strijkijzer te kopen waarbij de stoomafgifte regelbaar is. Zo pas je de productie aan op de kledingstukken die je strijkt. Let ook op de zoolplaat van het stoomstrijkijzer. Duurdere stoomstrijkijzers hebben vaak een zoolplaat die gladder is. Dat biedt betere strijkresultaten en het is gemakkelijker schoon te maken. Dit betekent niet dat je een vermogen moet uitgeven aan je strijkijzer. Bij wehkamp vind je namelijk regelmatig een stoomstrijkijzer in de aanbieding.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.