Knaagdieren

Shop nu snel je knaagdierbenodigdheden bij Wehkamp. Vandaag besteld is morgen in huis!

1 Resultaat
Aanbevolen

1 Resultaat

Welk verblijf en knaagdier spullen heb je nodig voor je huisdiertje?

Wil je knaagdieren als huisdier houden? Dan is een geschikt verblijf een absolute noodzaak. Welke knaagdierkooi geschikt is, is afhankelijk van het soort knaagdier en de hoeveelheid diertjes die je wilt houden.

Ieder knaagdier heeft zijn wensen

Ieder knaagdier heeft weer andere behoeftes. Hamsters en muizen maak je erg gelukkig met een looprad en voldoende schuilmogelijkheden in het verblijf. Een gerbil houdt van graven, dus extra bodembedekking is een noodzaak. Cavia’s hebben het liefst een lage, maar brede kooi, terwijl chinchilla’s juist blij zijn met een hoge kooi, zodat ze ruimte hebben om te klimmen. Welke kooi geschikt is, is dus volledig afhankelijk van het diertje dat je wilt houden.

Het formaat van de kooi

Voor een konijnen- of knaagdierenverblijf geldt: hoe groter, hoe beter. Koop dus het liefst een grote knaagdierenkooi waar je huisdier echt de ruimte heeft om zijn pootjes te strekken en zijn natuurlijke gedrag te vertonen. Bij het kiezen van een kooi voor kleinere knaagdieren is het belangrijk het traliewerk te overwegen. Kies voor muizen bijvoorbeeld altijd voor een kooi met een tralie-afstand van 7 mm of kleiner. Anders glippen ze er zo tussendoor.

Hamster spullen voor je kleine knaagdier

Om je knaagdier een goed huisje te geven, heb je niet alleen een mooi verblijf van bijvoorbeeld Beeztees of Savic nodig, maar ook de juiste knaagdier spullen. Zo zijn er veel leuke hamster spullen op de markt die je hamster of muis actief houden. Denk aan buizen, loopradjes, loopbruggetjes, enzovoort. Daarnaast hebben knaagdieren voldoende schuilmogelijkheden nodig. Een huisje in de kooi zullen ze zeer op prijs stellen.

Waar zet je de kooi neer?

Het is belangrijk de konijnen- of knaagdierenkooi op een rustige, veilige plaats neer te zetten. Een kooi voor kleinere diertjes – hamsters, muizen, ratten – zet je gemakkelijk op een dressoir of tafel. Op deze manier hebben ze minder snel last van tocht. Een konijnenkooi is vaak te groot om ergens op te zetten. Bovendien kan dat gevaarlijk zijn. Konijnen verschuiven hun kooi nog weleens wanneer ze door hun verblijf heen rennen. Vooral als de kooi op de grond staat, is het belangrijk om het op een rustige plaats uit de tocht te zetten. Zorg ervoor dat andere huisdieren, zoals honden, je knaagdier of konijn niet storen.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help