Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

overzicht
Hollands glorie-made in Holland (DVD)
 • Uitverkocht

  Hollands glorie-made in Holland (DVD)

  16.99
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  bekijk alle Documentaires

  Hollands glorie-made in Holland (DVD)

  Op de dubbel-dvd Hollands Glorie: Made in Holland zien we waar Nederland wereldberoemd mee geworden is. We zien hoe aantrekkelijk het vlakke land is met z’n karakteristieke molens en polders. Mondiale bedrijven als Shell, Fokker en KLM worden niet vergeten, en we zien welke Nederlanders tot ver over de landsgrenzen beroemd zijn. En wat is nou typisch Nederlands eten en drinken? Kortom, Hollands Glorie - Made in Holland is een veelzijdige dvd die laat zien waar een klein landje groot mee is geworden.

  Over de serie De serie Hollands Glorie geeft aan de hand van historische beelden een overzicht van Nederlandse mondiale successen vanaf de jaren twintig tot eind jaren zeventig van de vorige eeuw. Nederland heeft zich in deze periode internationaal geprofileerd als een innovatief land. Op technisch, cultureel en architectonisch gebied kan Nederland als een koploper gezien worden.

  Op de eerdere dvd’s uit deze serie: Hollandse Meesters, Architectuur, Luchtvaart en Scheepvaart wordt de kijker aan de hand van uniek archiefmateriaal meegenomen naar hoogtepunten uit de twintigste eeuw. Zo zien we onder andere de schilders Van Gogh, Appel en Willink, het werk van architecten als Rietveld, Dudok en Berlage, en hoogtepunten van het Nederlandse vervoer uit de twintigste eeuw, zoals de Holland-Amerika Lijn, de Rotterdamse haven, vliegtuigfabriek Fokker en luchthaven Schiphol.
  lees meer

  Specificaties

  GenreDocumentaire
  SubgenreGeschiedenis
  Speelduur120
  LeeftijdNiet schadelijk/Alle leeftijden
  Gesproken talenEngels, Nederlands
  OndertitelingNederlands
  GeluidStereo
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand