Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

overzicht
Hollands glorie-Hollandse meesters (DVD)
 • Uitverkocht

  Hollands glorie-Hollandse meesters (DVD)

  16.99
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  bekijk alle DVD's

  Hollands glorie-Hollandse meesters (DVD)

  De dubbel-dvd Hollands Glorie – Hollandse Meesters geeft een panoramisch beeld van de Nederlandse schilderkunst van het eind van de 19e eeuw tot de jaren tachtig van de vorige eeuw. De unieke filmfragmenten uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid nemen de kijker mee terug naar de hoogtepunten van bijna honderd jaar Nederlandse schilderkunst.

  Dvd 1 biedt een divers palet van archieffragmenten over Nederlands trots: Van Gogh, Mondriaan, Toorop, maar ook het Rijksmuseum in Amsterdam, de kunstuitleen en de kunstenaarsdorpen Laren en Bergen.

  Op dvd 2 staan drie prachtige kleurenfilms over drie grootheden uit de Nederlandse kunstgeschiedenis: Vincent van Gogh, Karel Appel en Carel Willink.

  Kortom: een dvd die geen enkele liefhebber van Nederlandse schilderkunt mag missen!

  Over de serie De serie Hollands Glorie geeft aan de hand van historische beelden een overzicht van Nederlandse successen vanaf de jaren twintig tot eind jaren zeventig van de vorige eeuw. Op technisch, cultureel en architectonisch gebied kan Nederland als een van de mondiale koplopers gezien worden.

  Op de eerdere dvd’s uit deze serie: Architectuur, Luchtvaart en Scheepvaart wordt de kijker aan de hand van uniek archiefmateriaal meegenomen naar hoogtepunten van zestig jaar architectuur in Nederland, met onder andere beelden van het werk van Rietveld, Dudok en Berlage, en het Nederlandse vervoer van de jaren twintig tot eind jaren zeventig met unieke films over de Holland- Amerikalijn, de Rotterdamse haven, vliegtuigfabriek Fokker en de luchthaven Schiphol.
  Atelier en decor
  Rondom de Tweede Wereldoorlog
  Het publiek
  Tussen kunst en kitsch
  Nieuwe wegen
  Vincent van Gogh
  De werkelijkheid van Karel Appel
  Carel Willink, fantastisch realist
  lees meer

  Specificaties

  GenreDocumentaire
  SubgenreSpecial Interest
  Speelduur120
  LeeftijdOnbekend
  Gesproken talenEngels, Nederlands
  OndertitelingNederlands
  GeluidStereo
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand