Het geheim van Plantyn - Willy Van Damme

  Willy Van DammeHet geheim van Plantyn

  17.90
  nog 1 op voorraad
  vandaag besteld, maandag in huisverzending door onze partner

  Het geheim van Plantyn - Willy Van Damme

  Deze spannende misdaadroman speelt zich af in het 16e eeuwse Antwerpen dat toen haar Gouden Eeuw beleefde.
  Op een schemeravond in de herfst van 1576 wil Kiliaan, proeflezer bij meesterdrukker Plantyn, op straat een moord verhinderen, maar wordt dan zelf van deze misdaad beschuldigd. In een race tegen de tijd moet Kiliaan de ware moordenaar zien te vinden om zijn eigen onschuld te bewijzen, zodat hij niet door de Vierschaar zla worden ter dood veroordeeld. Hij komt op het spoor van een raadselachtig complot dat gaandeweg een internationale dimensie krijgt wanneer ook Engelse en Franse spionnen op de documenten azen. Zo raakt hij verzeild in duistere intriges, ontvoeringen, gruwelijke misdaden en raadselachtige voorvallen.
  Al snel ontdekt Kiliaan dat Plantyn bij de zaak betrokken is, wanneer hij verneemt dat de moordenaar uit was op geheimzinnige documenten die bestemd waren voor zijn werkgever.
  De zoektocht naar het ontrafelen van de vele mysteries hangt nauw samen met de historische gebeurtenissen in Antwerpen, waarvan een levendig beeld wordt opgehangen in de woelige dagen van de Spaanse Furie.
  lees meer

  Specificaties