Topmerken

Lacoste

Lacoste werd in 1933 opgericht in Frankrijk door de destijds vermaarde tennisspeler René Lacoste. Met André Gillier als compagnon startte hij naast zijn tenniscarrière zijn eigen modelabel dat moest beantwoorden aan de vraag naar sportieve vrijetijdskleding.

sorteren

94 resultaten

  • vorige
  • pagina 1 van 1
  • 1
  • volgende

Lacoste

Tennislegede en oprichter van een grote merk. We hebben het hier natuurlijk over René Lacoste. Hij was een elegante tennisser en hechtte veel waarde aan sportiviteit. Daarnaast was een gepassioneerde innovator en revolutionair op het gebied van kleding.

De polo

René Lacoste vindt de iconische polo uit door de lange mouwen van de polo af te knippen tot korte mouwen. Hij deed dit om de tennissport beter te kunnen beoefenen. Dit was tevens het begin van de polo en de stijl van Lacoste is daarmee gedefinieerd. Naast dat de polo veel voorkomt in de sportkleding wordt de polo natuurlijk ook zeer gewaardeerd in het dagelijks leven. Je ziet de polo dan terug in zowel casual wear als in smart casual outfit. De polo geeft hierdoor je look een sportief tintje en elegantie. Deze iconische polo is dan ook niet meer weg te deken uit de collectie van Lacoste. De polo is voor menig kunstenaar/ ontwerper de rede geweest om een samenwerking aan te gaan met het merk.

De krokodil

Na de Davis Cup wedstrijd in Boston geeft een Amerikaans journalist René Lacoste de bijnaam krokodil. Dit had te maken met een weddenschap tussen René en zijn coach. Hierbij ging het over de winst van een tenniswedstrijd met als inzet een tas met het motief van een krokodil. In 1927 komt het logo tot leven door de creatieve geest van Robert George.

De collectie

Dat de polo niet meer weg te denken is uit het assortiment van Lacoste mag dan duidelijk wezen, maar naast die polo is de collectie van Lacoste inmiddels uitgegroeid tot een complete collectie. Zo is er een ruim aanbod aan schoenen accessoires en zelfs parfum. Qua kleding is het assortiment aangevuld met o.a. jassen, sweaters, T-shirt en broeken.