Fred Perry

In de jaren ’40 van de vorige eeuw produceerden voetballer Tibby Wegner en Wimbledon-winnaar Fred Perry ‘s werelds eerste zweetband. In 1952 volgde de beroemde polo met als logo de lauwerkrans. Fred P ...

28 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Fred Perry

Als zoon van een katoen spinner maakte Fred Perry al op jonge leeftijd kennis met het vak. We kennen Fred Perry natuurlijk van moordende forehand slag, maar nog voor zijn tennis carrière won hij op 19 jarige leeftijd de wereldkampioenschappen tafeltennis. Deze twee factoren hebben er voor gezorgd dat hij het Britse kledingmerk opzetten die hij vernoemd naar zichzelf ‘Fred Perry’. Al snel werd hij de best geklede sporter van die tijd genoemd.

M3 en M12

De M3 is het originele effe polo shirt met het welk bekende logo in de vorm van een laurier krans. Dit is het eerste hoofdstuk in het wereldwijde succes van het merk Fred Perry. Je kon de beste man dan ook vaak spotten in dit fenomenale polo shirt. Hij droeg deze polo namelijk zowel op het tennisveld als daar buiten. Niet veel later kwam het merk met de M12. Met deze polo zorgde het merk ervoor dat ze van sportkleding naar streetwear gingen. Deze polo is tot stand gekomen omdat een klant vroeg om een polo in de kleuren van voetbal clubs. Deze kleuren hebben ze vervolgens verwerkt in de dubbele strepen op de kraag en onderkant van de mouwen. Deze polo’s zijn tot vandaag de dag niet weg te denken uit de collecties van Fred Perry.

Steetwear

Het merk is uitgegroeid tot een van de bekende streetwear merken door naast de polo’s de collectie uit te breiden met onder andere sweaters, jassen en schoenen. De basis polo’s zijn zeer goed te combineren met een jeans of kaki kleurige chino en een paar witte sneakers. Hierdoor geeft je elke streetwear outfit een de juiste uitstraling en klasse.