Topmerken

Fortezza

Fortezza is een van oorsprong Italiaans merk wat ook terug te zien is in de collecties. De stijlvolle jassencollecties worden gekenmerkt door Italiaans design, hoge kwaliteit en verfijnde stoffen. Alt ...

5 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Fortezza

Het modemerk Fortezza vind zijn oorsprong in Florence. Het merk is vernoemd naar het Fortezza da Basso uit de 16e eeuw, die in de stad Florance ligt. De stad van Leonardo da Vinci en Michelangelo, maar ook de stad van de grote modebeurs Pitti Immagine Uomo die jaarlijks in Fortezza da Basso gehouden wordt.

Italiaanse roots

Het logo van het modemerk is gebaseerd op de bovenaanzicht van Fortezza da Basso, vormgegeven in de Italiaanse driekleur. De ontwerpers van Fortezza worden geïnspireerd door de rijke historie van Italië. Dat zie je terug in de stijlvolle jassen en jacks. Italiaans design, mooie stoffen en hoge kwaliteit. Comfort, ambachtelijke afwerking en perfecte pasvormen. De Italiaanse mode wordt op de voet gevolgd en vertaald naar een bredere Europese markt.

Oog voor detail

De zorgvuldig vormgegeven accessoires zijn veelal voorzien van subtiele tricolori accenten, zoals bijvoorbeeld aan de zijkant van de ritstrekker. Ook is er veel aandacht besteed aan de voering van de jassen. De meeste jassen hebben een mooie print van een harnas, dat net als de jas van nu, bescherming bood tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast zijn ook in de voering accenten zichtbaar in de Italiaans driekleur. Alle jassen zijn voorzien van minimaal twee binnenzakken, waaronder een telefoonzakje. De pasvorm is mooi slank, maar comfortabel genoeg om goed in te kunnen bewegen. Tientallen jaren ervaring in het ontwerpen en produceren van jacks zorgen voor een uitstekend product van hoge kwaliteit.

Fortezza, de beste comfortabele bescherming tegen de elementen van buitenaf.Ontwerp gebaseerd op de principes en voordelen van een fort.