sportbroeken

Sportshorts voor heren

250 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Sportshorts voor heren

In de zomer kan het flink warm worden. Sinds enkele jaren kijken we niet eens meer vreemd op van temperaturen rond de 35 graden. Lekker als je op het strand ligt met een cocktail, maar tijdens het sporten… Veel mensen laten hun sportieve doelen even in de ijskast staan als het wat warmer wordt. Wil je toch blijven sporten? Zorg er dan in ieder geval voor dat je de juiste sportkleding draagt. Een sportshort heren is onmisbaar op warme dagen.

Wanneer draag je een korte sportshort?

Maar wanneer ruil je jouw lange sportbroek eigenlijk om voor een korte sportshort heren? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf, maar er zijn wel richtlijnen voor. Deze vind je hieronder.

Tijdens het hardlopen

Veel hardlopers switchen naar een kort sportbroekje voor heren wanneer de buitentemperatuur boven de 10 graden uitkomt. Waarom? Tijdens het hardlopen gaat je gevoelstemperatuur ongeveer 10 graden omhoog. Dat betekent dat de gevoelstemperatuur bij 10 graden al snel 20 graden wordt. En dan is het wel zo fijn om een korte broek te dragen. Je hoeft dus helemaal niet tot de zomer te wachten met het dragen van een korte short. Wat draag je de rest van het jaar tijdens het hardlopen?

  • Kouder dan 0 graden Celsius: een thermoshirt, een shirt met lange mouwen, een jack en een lange broek of tight. Ook slim: handschoenen en een muts.
  • Tussen de 0 en 9 graden Celsius: een thermoshirt, een shirt met lange mouwen en een lange broek of tight.
  • Tussen de 10 en 17 graden: een shirt met lange of korte mouwen en een korte hardloopshort voor heren. Een driekwart sportbroek kan bij deze temperatuur ook.
  • Warmer dan 17 graden: een shirt met korte mouwen of zonder mouwen en een korte short. Tegen de zon kun je een pet of zonnebril dragen.

In de sportschool

In de sportschool kun je het hele jaar door een kort sportbroekje voor heren dragen. Hier is de temperatuur namelijk altijd (ongeveer) hetzelfde. Ga je in de winter naar de sportschool? Dan kun je best een kort sportbroekje dragen, maar neem dan wel een lange broek en een hoodie mee. Het is namelijk niet verstandig om in je korte short buiten rond te lopen, voor en na het sporten.

Tip: sportshorts met zakken

Fijn zo’n korte sportbroek heren, maar waar laat je je spullen tijdens het sporten? Kun je je spullen opbergen in een kluisje, dan is dat een goede oplossing. Ga je hardlopen? Dan heb je natuurlijk geen kluisje bij de hand. In dat geval raden wij je aan om een sportshort met ritszakken te kopen. Hier kun je je huissleutels en telefoon in opbergen tijdens het hardlopen. En omdat er een rits op de zakken zit, kun je je kostbaarheden niet verliezen. Handig!

Sportshorts voor heren van de beste merken

Wil je een korte sportbroek voor heren kopen? Dan zit je goed bij wehkamp! Op deze pagina vind je een groot aanbod sportshorts, van de beste merken. Ben je bijvoorbeeld groot fan van Nike? Bestel dan een Nike sportshort voor heren in onze online shop. Op zoek naar kleding voor onder je sportbroek. Ook sportondergoed voor heren koop je bij wehkamp.