Oogdruppels

4 resultaten
aanbevolen

4 resultaten

Oogdruppels: voor rust in je ogen

Heb jij soms last van droge en geïrriteerde ogen? Dan is het verstandig om oogdruppels te kopen. Bij wehkamp hebben we een groot assortiment aan oogdruppels voor droge ogen van de merken Weleda, Optrex, New Care en A.Vogel. Kies voor de juiste oogdruppels voor jouw specifieke oogklacht.

Te weinig traanvocht in het oog

Er zijn verschillende oorzaken voor droge, vermoeide of geïrriteerde ogen. Denk hierbij aan langdurig beeldschermgebruik, de menopauze, ouderdom, airconditioning, wind en (lucht)verontreiniging of het gebruik van bepaalde medicijnen. Ook allergieën zoals hooikoorts kunnen zorgen voor droge ogen. Droge, geïrriteerde of vermoeide ogen ontstaan door te weinig traanvocht in het oog of door traanvocht van onvoldoende kwaliteit. Vaak kun je hierdoor ook minder goed zien door te weinig traanvocht. Traanvocht beschermt het oog tegen uitdroging of beschadigingen.

Oogspray of druppels

Om het oog weer vochtiger te krijgen, kun je een oogspray of oogdruppels voor droge ogen gebruiken. De druppels geven een een snelle, intensieve verzorging en bevochtiging van het oogoppervlak. Daarnaast helpen de oogdruppels tegen hooikoorts klachten en bij het behoud van voldoende traanvocht in het oog. Daarnaast zijn er ook oogdruppel ampullen te koop, met een handige druppelfunctie. Bij wehkamp vind je ook druppels met een extract van ogentroost. Dat verzacht en helpt de ogen in balans te blijven. Er zijn ook speciale oogdruppels voor hooikoorts.

Hoe kan ik het beste de druppels toedienen?

Bij het toedienen van de druppels is het belangrijk om eerst de handen te wassen. Plaats de wijsvinger tegen het onderste ooglid en trek het voorzichtig iets omlaag. Houd de druppelaar met de andere hand boven het onderste ooglid. Zorg ervoor dat de druppelaar niet in contact komt met het oog. Doe 1 à 2 druppels in het oog en knipper een aantal keer met de ogen, zodat de oplossing gelijkmatig over het oog wordt verspreid. Bij het dragen van contactlenzen kunnen de lenzen in de ogen blijven zitten.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.