Overzicht

Al je benodigde vitamines en mineralen in één? Neem multivitaminen! Let wel op dat je de multivitaminen neemt als een aanvulling op je dagelijkse voeding en niet ter vervanging van je voeding. Het slikken van multivitaminen kan zorgen voor extra energie bij vermoeidheid en bij het op peil blijven van je weerstand.

Momenteel zijn deze artikelen helaas uitverkocht. Sorry!

Multivitaminen

Je wilt er natuurlijk alles aan doen om zo lekker mogelijk in je vel te zitten. Naast een gezond en gevarieerd voedingspatroon, kun je daarom multivitaminen slikken als aanvulling op je dagelijkse voeding. Speciaal voor jou heeft wehkamp een ruim assortiment met multivitaminen samengesteld met onder andere de merken Swisse, Centrum, Dagravit en Davitamon. Voor wat extra weerstand en voor wat meer energie.

Wat is het verschil tussen vitaminen, multivitaminen en mineralen?

Als je tekort hebt aan een specifieke vitamine, zoals vitamine A, B, C of D, dan kun je losse vitaminen nemen. Multivitaminen bevatten alle soorten vitaminen in één tablet en dienen als aanvulling op de voeding. Mineralen, zoals ijzer en magnesium, zijn net als vitaminen stoffen die je lichaam nodig heeft. Ze zitten van nature in voedsel, maar kunnen als aanvulling op de gewone voeding genomen worden.

Welke multivitamine past bij mij?

Het is afhankelijk van je leeftijd en geslacht welke multivitaminen bij je passen. Zo kun je in onze online shop terecht voor multivitaminen speciaal voor vrouwen, mannen of kinderen. De dosering voor kinderen is lager, omdat die minder vitaminen nodig hebben. Ook kan de samenstelling en dosering per potje verschillen. Kijk daarom goed welke vitaminen het potje bevat en bedenk wat je nodig hebt. Neem niet meer dan de voorgeschreven dosering. Vooral een overschot aan vitamine A of foliumzuur kan schadelijk zijn voor je gezondheid.

Welke soort tabletten zijn er?

Je kunt kiezen voor een kauwtablet als je tabletten liever niet in één keer doorslikt. Een tablet met een glad laagje er omheen heet een dragee. Deze is iets makkelijker door te slikken dan een tablet.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.