Mondkapjes

19 resultaten
aanbevolen

19 resultaten

Bescherm jezelf en anderen met mondkapjes

Soms draag je een mondmasker om jezelf en anderen te beschermen en soms kan het zijn dat je verplicht bent om een mondmasker te dragen, bijvoorbeeld bij een verkoudheid. Als je dan een mondkapje moet dragen, wil je het wel goed doen. En wie zegt dan dat het mondkapje er niet mooi uit mag zien? Bekijk dan ook ons ruime aanbod van mondmaskers van verschillende materialen en in verschillende uitvoeringen.

Verschillende soorten van het mondmasker

Een mondkapje is soms bittere noodzaak, voor de gezondheid van jezelf en van anderen. Misschien draag je de mondmaskers maar kort, tijdens een vluchtige boodschap. In dat geval volstaan wegwerp mondkapjes zeker. Maar het kan ook zijn dat je er een op je werk moet dragen en dan zit je er zeker meer dan acht uren aan vast. Wegwerp mondkapjes kunnen dan prima, maar misschien vind je dat helemaal niet prettig of spelen de kosten van steeds een nieuw mondkapje mee. Kies dan voor de herbruikbare mondkapjes. Waar de wegwerp mondkapjes er niet zo heel stijlvol uitzien, zijn wasbare mondkapjes in veel verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar. Let er wel op dat je de wasbare mondkapjes op de juiste manier wast. Je draagt ze een keer en wast ze vervolgens op 60 graden om er zeker van te zijn dat alle bacteriën en virussen gedood zijn. Meestal kun je deze stoffen mondkapjes een bepaald aantal keren wassen voordat ze aan vervanging toe zijn. Doorgaans wordt dit wel op de verpakking van die stoffen mondkapjes aangegeven.

Het oog wil ook wat

Nu er steeds meer mondmaskers worden gedragen, wordt er steeds meer aandacht aan vormgeving besteed. Basic zwarte mondkapjes, mondkapje met print, zwarte mondkapjes met een opvallende bies; de mogelijkheden voor de herbruikbare mondkapjes zijn eindeloos. Het is overigens bij alle mondmaskers van belang deze alleen bij de elastieken aan te raken en ze na gebruik in een zakje op te bergen tot je ze gaat wassen. Draag je eenmaal een mondkapje, blijf er dan van af en raak zeker niet steeds het stoffen gedeelte aan. Veel van de mondmaskers van stof kunnen ook als mondkapje met filter gedragen worden. Vaak is er dan een opening om bijvoorbeeld een stuk keukenpapier in te stoppen. Wil je extra bescherming met medische mondkapjes? Dan kies je voor mondmaskers met minimaal FFP2 bescherming. Doorgaans zijn medische mondkapjes alleen bedoeld voor mensen die in de zorg werken.

Een mondkapje voor een brildrager

Brildragers kennen waarschijnlijk wel het probleem van beslagen mondmaskers. Heel vervelend hoe je soms met minimaal zicht je weg moet zien te vinden in de winkel of het openbaar vervoer. Er zijn ook niet speciale vormen van het mondkapje voor een brildrager. Wel zijn er bepaalde trucjes die je kunt toepassen om de kwelling van een beslagen mondkapje te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het mondkapje aan de bovenzijde afsluit en dat er dus geen mogelijkheid ontstaat dat bij het uitademen damp aan de bovenzijde ontsnapt. Breng eventueel wat afsluitende tapen op de neus aan.

Mondkapjes kopen bij wehkamp

Ben je op zoek naar mondmaskers, dan moet je zeker ons uitgebreide aanbod bekijken. Je hebt keuze uit de wegwerp en herbruikbare exemplaren van diverse merken en in diverse kleuren en prints. Gebruik de zoekfilters om extra snel een keuze te maken. Denk hierbij aan het selecteren op merk, kleur en materiaal. Je krijgt direct een bijpassend aanbod op je scherm. Maak je keuze en plaats je bestelling. Wanneer je vandaag je bestelling met mondkapjes plaatst, heb je deze mondkapjes morgen in huis.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.