Overzicht

Momenteel zijn deze artikelen helaas uitverkocht. Sorry!

Lenzenvloeistof kopen: waar moet je op letten?

Jouw ogen zijn je dierbaar. Ze zijn dag in dag uit werkzaam en verdienen dan ook de beste zorg. Draag je [contactlenzen] (https://www.wehkamp.nl/gezondheid-contactlenzen/)? Belangrijk is dan dat je ook jouw lenzen goed verzorgt. Je voorkomt zo infecties en kunt jouw lenzen vaker en langer met plezier dragen. Essentieel om goed zorg te dragen voor jouw lenzen is lensvloeistof. Hier bestaan verschillend varianten in, maar wat is nu de beste lenzenvloeistof? Wehkamp selecteerde voor jou een aanbod zodat je eenvoudig het type lenzenvloeistof kunt bestellen dat het best bij jou past.

Wat is de functie van vloeistof voor contactlenzen?

De reden waarom een speciale vloeistof wordt gebruikt om jouw lenzen schoon te maken, te desinfecteren en te bewaren, is omdat dit type vloeistof meerdere functies heeft. Wie daglenzen draagt, gooit deze aan het eind van de dag weg bij het plastic. Toch is het handig om ook bij daglenzen steeds een flesje, bijvoorbeeld Renu lenzenvloeistof, bij de hand te hebben. Zo kun je overdag jouw lenzen namelijk reinigen voor een optimale hygiëne en het beste draagcomfort te kunnen blijven ervaren.

Wie week- of maandlenzen draagt, heeft zo'n speciale vloeistof ook nodig om de contactlenzen te desinfecteren en te bewaren. Wanneer je jouw lenzen meerdere dagen bewaart, is het essentieel de vloeistof in jouw lenzendoosje dagelijks te verversen. De vloeistof vormt namelijk een bron van bacteriën als jouw lenzen er langer in zitten. Zo vergroot de kans op een infectie aan jouw ogen.

Verschillende soorten vloeistof voor het onderhoud van jouw lenzen

Wanneer je van plant bent lenzenvloeistof te kopen, denk je misschien: dat is allemaal hetzelfde. Maar niets is minder waar. Net als dat er vele types contactlenzen te koop zijn, zijn er ook verschillende soorten vloeistof verkrijgbaar om de lenzen zo goed mogelijk te onderhouden.

Multipurpose vloeistof en vloeistof voor harde lenzen

Multipurpose vloeistof is een lenzenvloeistof voor zachte lenzen en is gemaakt van hydrogel of silicone hydrogel. Het is een alles-in-één vloeistof met meerdere doeleinden. De vloeistof reinigt dag-, week- of maandlenzen maar je kunt deze ook gebruiken om jouw contactlenzen te bewaren. Een vloeistof voor harde lenzen is gasdoorlatend. Dat is belangrijk bij zowel het reinigen en desinfecteren als bij het bewaren van jouw harde lenzen. Heb je last van droge ogen? Dan verdienen die gevoelige ogen een speciale verzorging. Voor de gezondheid van jouw ogen en de levensduur van jouw lenzen is een bijpassende lenzenvloeistof essentieel. Bij wehkamp vind je snel en eenvoudig de beste lenzenvloeistof voor jouw type ogen en voor jouw soort contactlenzen. Scoor bovendien een aantrekkelijke lenzenvloeistof aanbieding in de sale.

Jouw lenzenvloeistof bestellen bij wehkamp

Naast een ruim aanbod in contactlenzen hebben we bij wehkamp ook een ruime keuze aan vloeistof om die contactlenzen in topconditie te houden. Je vindt hier de beste reiniging en verzorging voor zowel zachte lenzen als voor harde lenzen. Zo vind je hier de bekende Renu lenzenvloeistof voor een optimale reiniging en bewaring van jouw lenzen. Regelmatig vind je hier ook een interessante lenzenvloeistof in de aanbieding zodat je jouw voorraad favoriete lenzenvloeistof kunt aanvullen tegen een voordeelprijs.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.