overzicht
Gerhard Richter painting (DVD)
 • -16%

  Gerhard Richter painting (DVD)

  17.9914.99je bespaart 3.-
  vandaag besteld, dinsdag in huisverzending door onze partner

  Gerhard Richter painting (DVD)

  Eén van ‘s werelds bekendste, bestverkopende schilders, de Duitse kunstenaar Gerhard Richter, is al een halve eeuw bezig te experimenteren met talloze technieken en ideeën.

  Ondanks zijn media-schuwheid werkte hij in 2007 mee aan een korte film van Corinna Belz, ‘Gerhard Richter’s Window’. De opvolger ‘Gerhard Richter Painting’, is een pakkende documentaire over Richter’s creatieve processen, doorsneden met intieme gesprekken met o.a. zijn medewerkers, zijn Amerikaanse galeriehoudster Marian Goodman, en met unieke archiefbeelden. Te zien is hoe de - ten tijde van de opnamen - 79-jarige Richter een aantal grote, abstracte doeken tot stand brengt, gebruik makend van dikke kwasten en een grote ‘trekplank’ om verf aan te brengen en vervolgens weer laag voor laag weg te schrapen. De hypnotiserende beelden van dit proces van creatie en afbraak, maken de film van Corinna Belz tot een kunstwerk op zich.

  Gerhard Richter werd in 1932 geboren in Dresden en studeerde aan de Kunstacademie van Dresden tussen 1951 en 1956. In 1961, een paar maanden voor de bouw van de Berlijnse Muur, lukte het hem naar Düsseldorf te vluchten. Gerhard Richter leeft en werkt sinds 1983 in Keulen.

  Corinna Belz studeerde filosofie, kunstgeschiedenis en mediawetenschappen in Keulen, Zürich en Berlijn. In de korte film ‘Gerhard Richter’s Window’ volgt ze de totstandkoming van Richter’s raam in de Kathedraal van Keulen.  Extra's:

  Cologne cathedral window
  In the studio from the late 60's
  Interview
  lees meer

  Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  toegevoegd aan winkelmand