Geef dat kind een slok jenever - 70 jaar geleden sliepen ouders vredig & ongestoord - Dorine Hermans en Els Rozenbroek

  Dorine Hermans en Els Rozenbroek Geef dat kind een slok jenever - 70 jaar geleden sliepen ouders vredig & ongestoord

  16.99

  Geef dat kind een slok jenever - 70 jaar geleden sliepen ouders vredig & ongestoord - Dorine Hermans en Els Rozenbroek

  ‘Hilarisch en herkenbaar – was dit boek er maar geweest toen mijn kinderen klein waren.’ Linda de Mol

  ‘Ouders, wanhoop niet! Dit boek geeft de verlossing waarnaar jullie in deze verwarrende tijden zo snakken. Elk advies van deze moesjes werkt! Eindelijk weer slapen, met dank aan Els en Dorine!’ Saskia Noort

  Dit boek had ook als titel kunnen hebben: Geef dat kind een pak slaag. Bind het aan een boom. Sluit het op in het kolenhok. In de jeugd van auteurs Dorine Hermans en Els Rozenbroek keek niemand op van deze adviezen, tegenwoordig zouden uw buren onmiddellijk de politie bellen.
  In de rubriek ‘Vraag het de vrolijke opvoedtantes Els en Do’ in magazine Kek Mama geven Els en Dorine maandelijks antwoorden op vragen van een generatie ouders die wordt gedreven door het verlangen hun kinderen een feestelijke jeugd te geven. Ouders die de rol vervullen van gastvrouw en -heer: als de gasten zich niet uitbundig amuseren hebben de ouders gefaald. Een schrijnend misverstand, vinden de tantes.
  Geef dat kind een slok jenever is een poging een gulden middenweg te vinden tussen de verschillende opvoedstijlen van de afgelopen zeventig jaar.

  Dorine Hermans (1959) is historica. Ze publiceerde onder andere over het koninklijk huis voor Elsevier, NRC Handelsblad en de Volkskrant. Van haar hand verschenen de boeken: Pieter van Vollenhoven, burger aan het hof, Wie ben ik dat ik dit doen mag en Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren (samen met Daniela Hooghiemstra).
  Els Rozenbroek (1957) is columnist en bladenmaker. Ze was hoofdredacteur van Kinderen, Top Santé en Vrouw Vandaag, schreef Het Dagboek van Juul in Libelle en werkte veertien jaar als eindredacteur van LINDA. Ook lanceerde ze in 2016 het succesvolle saarmagazine.nl dat de prestigieuze Mercur won voor Lancering van het Jaar.

  lees meer

  Specificaties

  AuteursDorine Hermans en Els Rozenbroek
  ISBN9789000357321
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's160
  Jaar van uitgifte2017
  EAN9789000357321
  artikelnummer76-36-40

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  Laat je verrassen

  Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.